Blue Horizon: Οι αντιφάσεις του ύπαρχου που έσπρωξε τον Αντώνη Καργιώτη

Blue Horizon: Οι αντιφάσεις του ύπαρχου που έσπρωξε τον Αντώνη Καργιώτη

Συνεχείς οι ανακολουθίες από τον ύπαρχο αλλά και τον πλοίαρχο στην υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου - Οι χυδαίες εκφράσεις τους λίγο πριν τον πνιγμό του

blue-horizon-0
Με συνεχείς αντιφάσεις από το πλήρωμα συνεχίζει η εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη στο Blue Horizon στις 5 Σεπτεμβρίου, αφού το πλήρωμα ενώ δηλώνει σοκαρισμένο από την εξέλιξη, εμφανίζεται σε ηχητικά ντοκουμέντα να γνώριζε την πλήρη έκταση της κατάστασης, να έβριζε τον άτυχο 36χρονο ενώ τώρα δηλώνει μετανιωμένο.

Μετά τα πέντε τρανταχτά ψέματα του πληρώματος που επεσήμανε το protothema.gr και τις ανακολουθίες από πλοίαρχο και ύπαρχο, οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ο ίδιος ο ύπαρχος εμφανίζεται πλέον μετανιωμένος δίχως ωστόσο να σχολιάζει τις εξοργιστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε με τον καπετάνιο λίγο αφότου ο ίδιος είχε σπρώξει τον άτυχο 36χρονο Αντώνη Καργιώτη.

«Δεν μπορούσα να προβλέψω τη συγκεκριμένη εξέλιξη»

Δεν θέλω τα παιδιά μου να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός δολοφόνου» δήλωσε ο  ύπαρχος του Blue Horizon. «Eίμαι ειλικρινά συντετριμμένος για την εξέλιξη του γεγονότος στον καταπέλτη του πλοίου στο οποίο εργαζόμουν. Νιώθω πραγματικά θλίψη έχοντας αντιληφθεί πλήρως ότι ένας νέος άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κανένα σκοπό και καμία πρόθεση να χάσει ο άνθρωπος αυτός τη ζωή του».

Μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε με τα εξής λόγια στη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη: 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvh0fszy2vgp)

«Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Νιώθω ότι εάν το πλοίο δεν ξεκινούσε στην κίνησή του και ο καταπέλτης παρέμενε στον ντόκο ο Αντώνης σήμερα θα ζούσε και εγώ δεν θα αντιμετώπιζα ότι αντιμετωπίζω τώρα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να προβλέψω τη συγκεκριμένη εξέλιξη» υποστήριξε ακόμη. Όπως ισχυρίστηκε ακόμη ο ίδιος, επιθυμεί να εκφράσει τη μεταμέλειά του στην οικογένεια του 36χρονου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα παιδιά του, τονίζοντας πως δεν θέλει να αντιμετωπίζονται ως «τα παιδιά ενός δολοφόνου». «Ελπίζω κάποια στιγμή εμπράκτως να δηλώσω τη μεταμέλεια στην οικογένεια», υπογράμμισε δε ο ύπαρχος.

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως ο ύπαρχος που λέει πως θέλει να δηλώσει την μεταμέλειά του στην οικογένεια, είναι ο ίδιος ο οποίος έβριζε χυδαία τον Αντώνη Καργιώτη στην συνομιλία που είχε με τον πλοίαρχο, περιγράφοντας λεπτομερώς τι έγινε.

Εξοργιστικοί διάλογοι ύπαρχου - καπετάνιου μετά τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Εν τω μεταξύ, κυνισμό και μηδενική συναίσθηση του τι έχει συμβεί και πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του αποκαλύπτουν οι νέοι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγη ώρα μετά την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο Blue Horizon το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου.

Στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσε η εκπομπή Live News στο MEGA, ο καπετάνιος καλεί τον ύπαρχο στη γέφυρα του πλοίου για να μάθει τι ακριβώς έγινε. Στο πλοίο υπάρχει σύστημα καταγραφής κάθε επικοινωνίας στο πλοίο. Εκεί ακούγεται ο ύπαρχος να λέει «παλαβό» τον 36χρονο Αντώνη.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvh0732twr4h)

«Ένας μ… παλαβός, έπεσε στη θάλασσα», ακούγεται στο ντοκουμέντο, ενώ χαρακτηριστικά ακούγεται επίσης και η φράση «κονομήσαμε»… Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος συνεννοούνται μεταξύ τους για το τι θα πουν στους αρμόδιους για το περιστατικό. Οι δύο τους συνεχίζουν, και ακούγεται από τον ύπαρχο πως «νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός και δεν είχε εισιτήριο».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Πλήρωμα: Ρε τον μ… ρε. Τώρα οικονομίσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα.

Πλοίαρχος: Πάρε μια τον… Θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… μην πεις πολλά.

Ύπαρχος: Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη… Δίπλα, δίπλα στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσα εγώ τον κάβο, ήταν δίπλα μου. Του λέω: Ταξιδεύεις; Όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα.

Πλοίαρχος: Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα τον είδα και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος. Κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Του λέω βγες έξω, βγες έξω

Πλοίαρχος: Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε.

Ύπαρχος: Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω ξανά μπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα.

Πλήρωμα: Αυτός ήταν απ’ έξω.

Ύπαρχος: Ναι, είχαμε αφού είχαμε κλείσει τον καταπέλτη των οχημάτων ναι. Αυτός ήταν στην πίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχε ξεκινήσει προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι.

Πλοίαρχος: Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε;

Ύπαρχος: Τίποτα, δεν με βλέπω καλά. Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω. Μα δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε «εγώ θα ταξιδέψω»

Τι λέει η σύζυγος του προφυλακισμένου υπάρχου

«Είμαστε η οικογένεια του υπάρχου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον χαμό του Αντώνη, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι γι’ αυτό», δήλωσε χθες η σύζυγός του ύπαρχου στο Live News τονίζοντας πως ο σύζυγός της είναι ράκος, ενώ και η ίδια νιώθει άσχημα για όσα έχουν συμβεί.

«Είναι ένα ράκος, είναι πάρα πολύ χάλια. Προσπαθώ να στηρίξω τον (…), προσπαθώ να στηρίξω τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Η σύζυγός του ανέφερε πως ο ύπαρχος δεν μπορούσε να μιλήσει, καθώς ήταν ράκος και έκλαιγε συνέχεια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvg72h3c4bfl)

«Να ξέρετε ότι και εκείνος νιώθει πάρα πάρα πάρα πολύ άσχημα γι’ αυτό που έχει γίνει. Δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, δεν ήθελε να έχει τέτοια έκβαση. Θέλω να είναι καλά τα παιδιά μου και ο (…) και τα παιδιά μου», είπε.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του υπάρχου Χαράλαμπος Σύψας και μετέφερε τα όσα ισχυρίζεται ο πελάτης του.

«Ο ίδιος διατείνεται ότι στις δύο αρχικές φορές που προσπαθεί να μπει στον καταπαπέλτη ο 36χρονος είναι δεδομένο ότι τον απωθεί. Την τρίτη φορά διατείνεται πραγματικά έχει τα χέρια παρατεταμένα, επιδιώκει την ουσιαστικά την επαφή μαζί του για να τον διώξει έξω από το πλοίο όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το καράβι ξεκινάει και αρχίζει να υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο πλοίο και την προκυμαία».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvg5kc6xdyyp)

«Σας είχα πει πως στο βίντεο 5 άτομα κοιτάνε και κάποιοι από αυτούς δεν είναι κατηγορούμενοι. Θεωρώ πως πήγαν να κουκουλώσουν το όλο θέμα. Γι’ αυτό και το πλοίο έφυγε. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση να φύγει ένα πλοίο και να επιστρέψει μετά από 45 λεπτά, από εισαγγελική καταγγελία. Ο καπετάνιος έχει την ευθύνη όλων και είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τις κάμερες. Από αυτό που έχω πληροφορηθεί σε ηχητικό ντοκουμέντο, του λέει ο ύπαρχος “μπλέξαμε”. Άρα γνώριζε».

«Υπάρχουν μάρτυρες που πήγαν να τον βρουν στη γέφυρα και δεν τους άνοιγε την πόρτα. Εγώ είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει δίωξη και για τους λιμενικούς. Ούτε καν ενημέρωσαν ούτε πέταξαν ένα σωσίβιο. Τίποτα απολύτως. Πέντε άνθρωποι ήταν εκεί και προφανώς μετά από συνεννόηση, έφυγε το πλοίο. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Μπλέξαμε, μπλέξαμε!» - Νέο ηχητικό με τη συνομιλία του καπετάνιου με το λιμεναρχείο

 «Μου έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και πνίγηκε. Μπλέξαμε, μπλέξαμε!» είναι τα λόγια του πλοιάρχου του Blue Horizon που επικοινώνησε με το λιμεναρχείο, λίγο μετά τον σοκαριστικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, όπως καταγράφεται σε νέο ηχητικό ντοκουμέντο.

Η συνομιλία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ANT1, καταγράφει τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον ύπαρχο, τον πλοίαρχο του Blue Horizon και το λιμεναρχείο, μετά από όσα συνέβησαν με τη δολοφονία του Αντώνη, όπως έδειξε το αποκλειστικό βίντεο που δημοσίευσε το protothema.gr.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvfxccurg74h)

Αναλυτικά η συνομιλία ανάμεσα στον ύπαρχο, τον πλοίαρχο και το λιμεναρχείο:

Μέλος Πληρώματος: Ναι με ακούτε; Έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, προσπαθούσε να ανέβει στον καταπέλτη. Νέος, νέος… Στον καταπέλτη μου είπαν τα παιδιά. Όταν ο καταπέλτης ήταν στην αποβάθρα εγώ είχα ξεκινήσει.

Πλοίαρχος: Από το Blue Horizon ο Πλοίαρχος είμαι. Ένας επιβάτης πήγε να πηδήξει. Γεια σας, θάλαμος επιχειρήσεων; Με ακούτε;

Μέλος Πληρώματος: Την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε έρχεται ένας επιβάτης, προσπάθησε να μπει μέσα, γλίστρησε και έπεσε.

Πλοίαρχος: Πιάστηκε από τον καταπέλτη, δεν πάτησε μόνο έβαλε το πόδι του για να ανέβει αλλά γλίστρησε και ο καταπέλτης ήταν σηκωμένος. Την ώρα που είχαμε πάρει άδεια κανονικά για να ξεκινήσουμε, αμολήσαμε, σηκώσαμε τον καταπέλτη από το έδαφος ξαφνικά είδα έναν επιβάτη που προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Είχε, δεν είχε εισιτήριο, δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Από την κάμερα τον είδα εγώ αλλά την ώρα που τον είδα είχαμε φύγει. Προσπάθησε να μπει στο βαπόρι που είχε ξεκινήσει και έπεσε στη θάλασσα. Παραπέρα δεν ξέρω την κατάστασή του γιατί

Ύπαρχος: Όχι τον βγάλανε. Πνιγμένο. Πεθαμένο.

Πλοίαρχος: Μου έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και πνίγηκε. Μπλέξαμε, μπλέξαμε!


Τα 5 ψέματα από το πλήρωμα του Blue Horizon για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη

Εν τω μεταξύ, όπως έγραψε χθες το protothema.gr, συνεχείς ανακολουθίες προκύπτουν από τα όσα δηλώνουν μέχρι στιγμής τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon όπου σκοτώθηκε ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί.

Δείτε το βίντεο με τη δολοφονία του 36χρονου που αποκάλυψε το protothema.gr

Ανακολουθίες από τον ύπαρχο

Η αρχή γίνεται με τα όσα είπε ο ύπαρχος του Blue Horizon κατά την απολογία του στην οποία υποστήριξε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Όπως όμως προκύπτει από το βίντεο, τη στιγμή της πτώσης και τα δύο μέλη του πληρώματος δεν δείχνουν διάθεση να σώσουν τον άτυχο Αντώνη. Ο ύπαρχος που τον έσπρωξε φαίνεται καθαρά, στα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, να στέκεται και να τον βλέπει να πνίγεται χωρίς να ψάχνει να βρει σωσίβιο, ενώ ο άλλος με αργό βηματισμό κατευθύνεται στο εσωτερικό του πλοίου. Ο ίδιος δε ενώ υποστηρίζει ότι ο 36χρονος άνδρας έπεσε μόνος του, φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο πως τον σπρώχνει επανειλημμένα με αποτέλεσμα τελικά να βρεθεί στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτική είναι η εικόνα που καταγράφηκε κατά την συνεννόηση του πληρώματος με τον πλοίαρχο αμέσως μετά τον θάνατο του Αντώνη και ενώ το πλοίο είχε ξεκινήσει και θα ταξίδευε τελικά για την επόμενη σχεδόν ώρα.

Ο ύπαρχος όπως υποστήριξε ενημέρωσε τον πλοίαρχο πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, ωστόσο δεν του μετέφερε την πραγματικότητα του γεγονότος, πως δηλαδή υπήρξε συμπλοκή. Αντιθέτως ο ίδιος εμφανίζεται σε ηχητικό ντοκουμέντο να του λέει πως στην προσπάθειά του να ανέβει στον καταπέλτη τελικά έπεσε.
 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvfxccurg74h)

Ανακολουθίες και από τον πλοίαρχο

Όμως οι ανακολουθίες συνεχίζουν στην υπόθεση, αφού από την μία ο πλοίαρχος εμφανίζεται να ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά τελικώς το Blue Horizon δεν φαίνεται να έκανε τίποτα για να σώσει τον άτυχο Αντώνη.

«Περί τις 21.14 μμ άκουσα τον ευρισκόμενο στην πρήμνη ύπαρχό μου να φωνάζει έντονα μέσω vhf "κάπτεν, κάπτεν", κατάλαβα ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στην πλευρά της πρήμνης του καραβιού, εντελώς ανακλαστικά κοίταξα την οθόνη που απεικονίζει τον καταπέλτη (μόνιτορ 13) και το μόνο πράγμα που ίσα - ίσα, ελάχιστα πρόλαβα να δώ, ήταν ένα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα», λέει και συνεχίζει πως έδωσε εντολή να μειώσει ταχύτητα το πλοίο και στη συνέχεια ανέμενε οδηγίες από το Λιμενικό ζητώντας, παράλληλα, μέσω ασυρμάτου από τους αξιωματικούς στον καταπέλτη διευκρινίσεις για το θλιβερό συμβάν, για το οποίο δεν γνώριζε.


Από τα όσα λέει όμως, προκύπτουν συγκεκριμένες ανακολουθίες. Αρχικά ο ίδιος σημειώνει πως «ίσα ίσα» πρόλαβε να δει τον Αντώνη Καργιώτη να πέφτει στη θάλασσα από τις κάμερες και δεν θα μπορούσε να γνωρίζει όλα όσα έγιναν γιατί παράλληλα κατά τον απόπλου ασχολείται με μία δαιδαλώδη διαδικασία. «Σας δηλώνω υπεύθυνα ότι εγώ, απασχολούμενος με την διαδικασία απόπλου του πλοίου, η οποία είναι πολυσύνθετη και δαιδαλώδης, αναγκάζομαι να κοιτάω - και μόνο - την πλώρη του πλοίου και να συντονίζω ταυτόχρονα το προσωπικό της γέφυρας, έχοντας εμπιστοσύνη ότι το μεν τα εμπειρότατα στελέχη μου (πρήμνης, καταπέλτη, καταστρώματος) θα πράξουν τα δέοντα», λέει χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Ο πλοίαρχος ωστόσο κατά την απολογία του ενημερώνει πως έλαβε γνώση για όσα έγιναν από τον ύπαρχό του ενώ δηλώνει πως δεν γνώριζε τι έχει συμβεί. «Ακαριαία έδωσα εντολή στον ανθυποπλοίαρχό μου κ. Δ. Μ. να μειώσει ταχύτητα και ισχύ μηχανών στην απειροελάχιστη πηδαλιουχική δύναμη (αναλύω παρακάτω τους λόγους) και να ενημερώσει ΆΜΕΣΑ μέσω vhf ch 13 το Piraeus Marine Traffic και ταυτόχρονα να καλέσει και τηλεφωνικά το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πειραιά, ως επιτάσσεται από το πρωτόκολλο ενεργειών, πράγμα το οποίο έγινε, ενώ μίλησα και ο ίδιος τηλεφωνικά με το παραπάνω τμήμα. Ειλικρινά, Σας διαβεβαιώ ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ΔΕΝ γνώριζα τι ακριβώς είχε συμβεί και μάλιστα φώναζα στο vhf στους ευρισκόμενους στον καταπέλτη αξιωματικούς 'Ρε παιδιά τι γίνεται εκεί…;'», λέει.

Αυτά όμως έρχονται σε αντίθεση με όσα ακούγεται να λέει ο ίδιος κατά την ενημέρωση που κάνει στο Λιμεναρχείο Πειραια. Ο πλοίαρχος δίνει λεπτομερή περιγραφή σημειώνοντας πως ο 36χρονος γλίστρησε και έπεσε. «Πιάστηκε από τον καταπέλτη, δεν πάτησε μόνο έβαλε το πόδι του για να ανέβει αλλά γλίστρησε και ο καταπέλτης ήταν σηκωμένος. Την ώρα που είχαμε πάρει άδεια κανονικά για να ξεκινήσουμε, αμολήσαμε, σηκώσαμε τον καταπέλτη από το έδαφος ξαφνικά είδα έναν επιβάτη που προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Είχε, δεν είχε εισιτήριο, δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Από την κάμερα τον είδα εγώ αλλά την ώρα που τον είδα είχαμε φύγει. Προσπάθησε να μπει στο βαπόρι που είχε ξεκινήσει και έπεσε στη θάλασσα. Παραπέρα δεν ξέρω την κατάστασή του γιατί», αναφέρει.
Ειδήσεις σήμερα

Λούτσα: Εντοπίστηκε το σπίτι που διέμεναν τα θύματα της εξαπλής δολοφονίας

Κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη: Βίντεο με σκληρές εικόνες από τη Λιβύη - Δρόμοι σπαρμένοι με νεκρούς στην Ντέρνα

Κακοκαιρία Daniel - Κικίλιας: Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ, εγκληματικό να σηκωθούν ελικόπτερα την ώρα της καταιγίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης