Blue Horizon: «Δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο, πνιγόταν ένας άνθρωπος και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ο καβοδέτης

Blue Horizon: «Δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο, πνιγόταν ένας άνθρωπος και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» λέει ο καβοδέτης

«Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει δίωξη και για τους λιμενικούς, ούτε καν ενημέρωσαν ούτε πέταξαν ένα σωσίβιο» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου

blue_horizon0
Το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου με τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά είδε με τα μάτια του ο καβοδέτης.

Μιλώντας στο Mega, είπε πως πέρασε μπροστά από τον καταπέλτη του Blue Horizon για να πάει να λύσει τους κάβους του διπλανού πλοίου που έφευγε. Ακόμη τόνισε ότι είδε τον Αντώνη νεκρό στη θάλασσα χωρίς κανέναν να σπεύδει για βοήθεια.

Κλείσιμο

«Ήταν εκεί ένας πράκτορας, αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο. Από αυτόν έμαθα ότι έχει πέσει άνθρωπος στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν η πρώτη φορά. Άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα, πως να μην σοκαριστείς δηλαδή; Πνίγεται ο άνθρωπος και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν ήμουν εκεί εκείνη τη στιγμή που έπεσε. Εγώ πήγα όταν ήταν νεκρός», δήλωσε.

Μιλώντας, από την πλευρά του στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη είπε τα εξής:

«Σας είχα πει πως στο βίντεο 5 άτομα κοιτάνε και κάποιοι από αυτούς δεν είναι κατηγορούμενοι. Θεωρώ πως πήγαν να κουκουλώσουν το όλο θέμα. Γι’ αυτό και το πλοίο έφυγε. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση να φύγει ένα πλοίο και να επιστρέψει μετά από 45 λεπτά, από εισαγγελική καταγγελία. Ο καπετάνιος έχει την ευθύνη όλων και είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τις κάμερες. Από αυτό που έχω πληροφορηθεί σε ηχητικό ντοκουμέντο, του λέει ο ύπαρχος “μπλέξαμε”. Άρα γνώριζε».


«Υπάρχουν μάρτυρες που πήγαν να τον βρουν στη γέφυρα και δεν τους άνοιγε την πόρτα. Εγώ είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει δίωξη και για τους λιμενικούς. Ούτε καν ενημέρωσαν ούτε πέταξαν ένα σωσίβιο. Τίποτα απολύτως. Πέντε άνθρωποι ήταν εκεί και προφανώς μετά από συνεννόηση, έφυγε το πλοίο. Εάν δεν υπήρχε το βίντεο θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας - Στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης

Βίντεο δείχνει μυστηριώδεις λάμψεις φωτός στον ουρανό πριν τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Blue Horizon: Η δικογραφία για το πλοίο της ντροπής - Ο πλοίαρχος ενημέρωσε «άνθρωπος στη θάλασσα» και... απέπλευσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης