Κακοκαιρία Daniel: Τα δύο σημεία που εντοπίζονται προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού

Κακοκαιρία Daniel: Τα δύο σημεία που εντοπίζονται προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού

Μηνύματα του «112» σε πάνω από 30 περιοχές σε Λάρισα και Μαγνησία - Δραματικές ώρες σε Λάρισα, Μαγνησία

larisa-maketa-new
Έκτακτη ενημέρωση για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, τις τελευταίες ώρες, ο ποταμός Πηνειός υπερχειλίζει σε χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του. Συγκεκριμένα, προς την ανατολική και νότια πλευρά του, δηλαδή στη δίοδο προς την λίμνη Κάρλα, καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του. Γι' αυτό τον λόγο έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα από το «112».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Αρτοποιού:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cveh7aoll0ft)


Κλείσιμο
Ειδικότερα, σε τρεις περιοχές, πριν από τα Τέμπη, στις εκβολές του Πηνειού και νοτιότερα προς τον Βόλο, εστιάζονται τα προβλήματα με την υψηλή στάθμη των υδάτων από την κακοκαιρία Daniel.

Το απόγευμα του Σαββάτου στάλθηκαν μηνύματα από το «112» για έξι περιοχές που είναι κοντά στα Τέμπη, άλλες επτά που είναι στις εκβολές του Πηνειού και για 22 περιοχές στο Στεφανοβίκειο, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών να παραμένουν σε ετοιμότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, συνολικά 35 περιοχές.

Συγκεκριμένα, αρχικά το 112 κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.
Μήνυμα εστάλη και για τις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα. Και σε αυτές οι πολίτες καλούνται σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.
Αργότερα εστάλη μήνυμα για τα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μελισσά, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Τα χωριά μεταξύ του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας.
Τέλος, εστάλη μήνυμα και για τα χωριά Αναγγένηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων. 
Οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα εδώ και ημέρες, ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής που επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν.

Πάνω από 3.000 διασώσεις

Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε να προστατευτούν όσο μπορούν οι κατοικίες.

«Από τις 5 Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 7.700 συμβάντα και πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα στις 7 το πρωί 2.806 διασώσεις πολιτών. Από τις 7 το πρωί και μέχρι πριν τις 18.00 πραγματοποιήθηκαν 350 διασώσεις από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και από πλωτά μέσα για διασώσεις πολιτών, ενώ όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης ακόμη και με drones γίνεται παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και φαρμάκων» υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Πέφτει η στάθμη του Πηνειού αλλά ο κίνδυνος δεν πέρασε, λέει ο δήμαρχος Λάρισας

Για χαραμάδα ελπίδας από την ύφεση και τη μικρή πτώση της στάθμης στον Πηνειό έκανε λόγο σε μήνυμά του στα social media νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πέρασε ο κίνδυνος για τη συνοικία του Ιπποκράτη και καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Ένα ακόμη 24ωρο δύσκολης κατάστασης που δεν πρέπει να υποτιμήσει κανένας. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι κυρίως στη συνοικία του Ιπποκράτη. Το μόνο θετικό αυτή τη στιγμή, είναι ότι έχουμε μια ύφεση και μια πτώση της στάθμης του Πηνειού που προδικάζει ότι ίσως να έχουμε ύφεση γενικότερα του πλημμυρικού φαινομένου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Ισχύει ακόμη η εντολή εκκένωση των κατοικιών στον Ιπποκράτη. Συνεχίζεται η δουλειά με μηχανήματα. Οι ειδικοί μελετάνε το φαινόμενο. Κάνω έκκληση οι πολίτες στον Ιπποκράτη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο κίνδυνος ενός σπασίματος και η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο ποτάμι μέσα στον Ιπποκράτη συνεχίζει να υπάρχει, να απομακρυνθούν οι πολίτες».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές ώρες σε Λάρισα, Μαγνησία - Μηνύματα του «112» σε πάνω από 30 περιοχές

ΓΕΣ: Παροπλισμένα τα ελικόπτερα Χιούι που πλημμύρισαν στο Στεφανοβίκειο

Κακοκαιρία Daniel: Απεγκλωβισμός δια θαλάσσης από την παραλία Χορευτό στο Πήλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης