Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστικές εικόνες με απεγκλωβισμούς από κομάντος με Super Puma – Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστικές εικόνες με απεγκλωβισμούς από κομάντος με Super Puma – Δείτε βίντεο

Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλουν οι κομάντος – Ανεβαίνουν σε ταράτσες πλημμυρισμένων σπιτιών και σώζουν κόσμο

diaswsi_thessalia_xr
Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που δείχνουν τις επιχειρήσεις των κομάντος των Ενόπλων Δυνάμεων, που με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πετούν στις πλημμυρισμένες περιοχές για να απεγκλωβίσουν πολίτες

Τα βίντεο κόβουν την ανάσα. Οι κομάντος επιχειρούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Κατεβαίνουν σε ταράτσες σπιτιών και βοηθούν τους πολίτες – ανάμεσά τους και παιδιά - να φύγουν από τις πληγείσες περιοχές και να μεταφερθούν με ασφάλεια.


Δείτε τον απεγκλωβισμό 9 ατόμων από την Κόρδα Καρδίτσας 



Δείτε τον απεγκλωβισμό 5 ατομων από Αγία Τριάδα Καρδίτσας 





Δείτε τον απεγκλωβισμό 7 ατόμων από την περιοχή Κοσκινά Καρδίτσας και τη μεταφορά προμηθειών



Κλείσιμο


Προβληματισμός στη Λάρισα για την άνοδο της στάθμης στον Πηνειό

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Λάρισα για το ενδεχόμενο να υπερχειλίσει ο Πηνειός και να πλημμυρίσει η πόλη, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα.

Σε αρκετές συνοικίες της πόλης, τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Αρκετές συνοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω της υπερχείλισης των φρεατίων. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvea5jw45nix)


Μεγάλες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στην Καρδίτσα

Την ίδια ώρα, τεράστια παραμένει η επιχείρηση στην Καρδίτσα, ενώ πάνω από τις πληγείσες περιοχές πετούν 22 εναέρια, (20 ελληνικά και 2 ελβετικά). Οι αρχές διέσωσαν μια τετραμελή οικογένεια με μωρό 2 μηνών, όπως και άλλη μία οικογένεια με νεογέννητο 30 ημερών.



Από τον οικισμό Κόρδα απομακρύνθηκαν 30 άτομα, που περίμεναν να φύγουν από το σημείο. Επιχειρήσεις γίνονται επίσης σε Μαραθέα, Κόρδα, Γιαννούλη, όπου έχουν απομακρυνθεί 45 άτομα με εναέρια και 70 με βάρκες, ενώ οι αρχές στέλνουν κλινοσκεπάσματα, νερά και φαγητά.



Μέχρι στιγμής, οι νεκροί είναι 10, ενώ το ζευγάρι των Γερμανών έχει βρεθεί σώο.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cve94ul7cokh)


Το νερό παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Βόλο

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον Βόλο και εν γένει στη Μαγνησία.

Στον Βόλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η υδροδότηση, καθώς έχουν καταστραφεί αντλιοστάσια και μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης. Από χθες ξεκίνησε η παροχή νερού στο κέντρο του Βόλου κατά διαστήματα, προσπάθεια που θα συνεχιστεί και σήμερα, σε άλλες περιοχές και για λίγες ώρες. Όμως το νερό δεν είναι πόσιμο.

Σε όλη την περιοχή διανέμεται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό από τον δήμο Βόλου και δωρεές εταιρειών και πολιτών.

Στον Βόλο, δεκάδες συνεργία καθαρισμού επιχειρούν για να απομακρύνουν όγκους λάσπης και φερτών υλικών, για να ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων, αλλά και για να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν στη θεομηνία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον οι συνοικίες του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών όπου εγκλωβίστηκαν τεράστιες ποσότητες λάσπης και είναι δύσκολη η απομάκρυνσή της από τις περιοχές αυτές.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cve9ksy8eqtl)



Παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Πήλιο

Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στο Πήλιο, όπου το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και η πρόσβαση είναι δύσκολη έως αδύνατη. Πρόκειται για τουρίστες που πρέπει να ταξιδέψουν για τα αεροδρόμια και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.


Στις επιχειρήσεις μετέχει το 730 Τάγμα Μηχανικού της 1ης Στρατιάς, που καταβάλλει προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ στον χείμαρρο Πελεγκρίνο, μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθεί προς χρήση, και να επανασυνδεθεί το Νότιο Πήλιο με τον Βόλο.

Ανάλογη η κατάσταση είναι και στο Ανατολικό Πήλιο όπου αποκλεισμένα είναι τα χωριά της Ζαγοράς, Πουρί και Χορευτό, το Ανήλιο και το Μούρεσι όπου τμήματα του οδικού δικτύου κατέρρευσαν και υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που πρέπει να απομακρυνθούν λόγω έλλειψης τροφίμων αλλά και αφού δεν ηλεκτροδοτείται η περιοχή .

Χθες το απόγευμα, πλοίο που ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ, μετέφερε δια θαλάσσης τεχνικούς, οχήματα και υλικό από τον Βόλο στη Μηλίνα και καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Κομμένη στα δύο η χώρα

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει κοπεί στα δύο, αφού οι πλημμύρες ανάγκασαν τις Αρχές να διακόψουν, το βράδυ της Παρασκευής (08/09), την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης σε συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των Αρχών, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400ό χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Επίσης, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας και από τη χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα οδικής βοήθειας και οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητόδρομου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.





Ειδήσεις σήμερα:

71χρονος σκότωσε με πιστόλι 35χρονο διαρρήκτη που τον χτύπησε με μεταλλική ράβδο

Κλειστή η Εθνική για Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Κομμένη στα δύο η χώρα

Πήραν προθεσμία για αύριο οι τρεις από τους συλληφθέντες του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης