Κρανιά Ασπροποτάμου - Τρίκαλα: Έσπασαν γέφυρες και δρόμοι με αποτέλεσμα 70 άτομα να παραμένουν εγκλωβισμένα

Κρανιά Ασπροποτάμου - Τρίκαλα: Έσπασαν γέφυρες και δρόμοι με αποτέλεσμα 70 άτομα να παραμένουν εγκλωβισμένα

«Είμαστε με τα φτυάρια και προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται», λέει κάτοικος του χωριού

Aspropotamos
Μεγάλα τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel και στο χωριό Κρανιά Ασπροποτάμου στα Τρίκαλα, καθώς από τα ορμητικά νερά των ρεμάτων Κρανιώτικο και Σκληνασιώτικο έχουν σπάσει γέφυρες και δρόμοι, με αποτέλεσμα 70 άτομα του χωριού να είναι από χθες αποκλεισμένα.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Κωνσταντίνος Ζαραμπούκας ιδιοκτήτης της ταβέρνας La Korno που κατά την διάρκεια της πλημμύρας είδε την επιχείρηση του να δίνει μάχη να κρατηθεί όρθια, έχει κοπεί η όποια επικοινωνία με το χωριό:

«Τουλάχιστον 70 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Κρανιά έχουν σπάσει γέφυρες, δρόμοι και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία».

Δείτε το βίντεο



Κλείσιμο
Ο ίδιος χθες είχε αναρτήσει στην σελίδα της επιχείρησης του στο Facebook ένα βίντεο κατά την διάρκεια της πλημμύρας, με τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν ακόμα και μια μπετονιέρα που βρισκόταν απέναντι από το μαγαζί του. Όπως αναφέρει τόσο εκείνος όσο κι η οικογένεια του μετά την εξέλιξη αυτή είχαν πάρει την απόφαση να αποχαιρετήσουν ότι με αγάπη έχτισαν πριν από δυο δεκαετίας, ωστόσο με τον σημερινό ήλιο που επικρατεί στην περιοχή φαίνεται πως άλλαξαν γνώμη: «Είμαστε με τα φτυάρια και προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται μέσα στο μαγαζί. Είδαμε λίγο ήλιο σήμερα και κάπως αναθαρρήσαμε γιατί χθες είχαμε αποφασίσει να τα εγκαταλείψουμε όλα και να μείνει η επιχείρηση όπως είναι. Μια πλημμύρα μικρότερης όμως έντασης είχαμε βιώσει και το 2012. Αυτή την στιγμή η λάσπη μέσα σε όλο το μαγαζί ξεπερνά τους 40 με 50 πόντους, ενώ η στάθμη του νερού είχε ξεπεράσει σε ύψος το μισό μαγαζί σίγουρα. Όμως το θέμα αυτή την στιγμή δεν είναι η επιχείρηση μας καθώς όλο το χωριό αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα καθώς 70 άτομα που είναι στο χωριό δεν έχουν τρόπο διαφυγής καθώς έχουν σπάσει γέφυρες και δρόμοι».

Ειδήσεις σήμερα:

Θλιβερός αριθμός: Περισσότερες από 500 οι αυτοκτονίες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Άντρας επιτέθηκε και τραυμάτισε τη σύντροφό του με αιχμηρό αντικείμενο στα Πατήσια


Στη Λάρισα ο Μητσοτάκης - Πέταξε πάνω από πληγείσες περιοχές, μίλησε με πλημμυροπαθείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης