Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ τα νερά είχαν μπει στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους με συνεργεία να πραγματοποιούν απάντληση των υδάτων, αλλά και καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από τα χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την επιχείρηση καθαρισμού του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός»
«Στις 5:30 το απόγευμα κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό.
Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση. Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση. Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής».
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.