Ζάκυνθος: Δώρα ζωής από 64χρονο που κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός

Ζάκυνθος: Δώρα ζωής από 64χρονο που κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός

Τα μοσχεύματα πνευμόνων και νεφρών μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα

doctor_hospital
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η λήψη οργάνων από 64χρονο δότη ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Τα μοσχεύματα πνευμόνων και νεφρών μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου εκφράζει «τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους μας».

Ακόμα, η διοίκηση του νοσοκομείου «ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου μας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου, για την συμμετοχή και άψογη ανταπόκριση στην όλη διαδικασία. Επίσης ευχαριστεί τις χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την λήψη των πνευμόνων και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Πατρών και Ιωαννίνων για την λήψη των νεφρών».

Τέλος, ο γενικός συντονισμός έγινε από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και η διαδικασία τελούσε υπό την αιγίδα της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Η «γκάφα» της Ράνιας Τζίμα στο δελτίο ειδήσεων - Έβγαλε τσιγάρο νομίζοντας ότι δεν είναι στον αέρα

Από αύριο έρχεται το «Καλάθι των Μαθητών» - Ποια είδη περιλαμβάνει


Ελ Νίνιο: Απειλεί με νέες ανατιμήσεις στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, γράφουν οι Financial Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης