Φωτιά στην Άνδρο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Μαίνεται το μέτωπο στο Βιτάλι

Φωτιά στην Άνδρο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Μαίνεται το μέτωπο στο Βιτάλι

Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν τα εναέρια μέσα - Νωρίτερα τέθηκε υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Αγία

andros_43
Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Άνδρο. Και αυτό διότι το πύρινο μέτωπο στο νησί μαίνεται ενώ υπάρχουν εκτεταμένες εστίες στην περιοχή Βιτάλι. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Αγία. 

Παράλληλα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enandro.gr κρατήθηκε το μέτωπο προς το Άνω Γαύριο. Συγκεριμένα οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν στην κορυφογραμμή και κατάφεραν να σπάσουν το μέτωπο σε μικρότερα και πλέον έχουν επιχειρούν να το περιορίσουν. Είναι ενδεικτικό ότι ο δήμος Άνδρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ενώ ο δήμαρχος του νησιού επιβλέπει τη μάχη της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου «σε τέσσερα ενεργά μέτωπα συνεχίζει η φωτιά το καταστροφικό της έργο. Συγκεκριμένα ένα πάνω από το χώριο Γίδες και τρία στο Βιτάλι. Στα μέτωπα αυτά επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα, δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου, ο ΣΕΔΑ, εθελοντές, σκαπτικά μηχανήματα, δημοτικές και ιδιωτικές υδροφόρες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη για τον περιορισμό του πύρινου εφιάλτη».

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19:30 με το πλοίο «Θεολόγος» έφτασαν ενισχύσεις από Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.  Πλέον στο νησί επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με πέντε πεζοπόρα, 15 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές που έφτασαν από τον Βύρωνα, το Κρυονέρι και την Εκάλη καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Μεταξύ των ενισχύσεων που έφτασαν στην Άνδρο ενεργούν τέσσερα γαλλικά πυροσβεστικά. 
andros_2
andros1
Κλείσιμο

andros_-_fire
andros
andros__4_
andros__3_
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί.  Το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της «ξηρής καταιγίδας»,  με την περιοχή να πλήττεται από πάρα πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες.

Φωτιά στην Άνδρο - Μήνυμα 112 για εκκένωση του χωριού Γίδες


Σε εξέλιξη φωτιά στην Άνδρο - Καίει κοντά στο Βιτάλι και τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής


Σε εξέλιξη η φωτιά στην Άνδρο, ενισχύονται οι δυνάμεις

andros__1_
andros__2_
andros___2__2
andros___3__2
andros___4_
andros___1__2
andros___2_
andros___3_
andros___1_
gides
Ας σημειωθεί ότι αι οι δύο φωτιές πιθανότατα ξέσπασαν από κεραυνούς. Νωρίτερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:32 εστάλη  προειδοποιητικό μήνυμα του 112, το οποίο αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης