Φωτιά στην Πάρνηθα: Επιτροπή καταγραφής των πυρόπληκτων κατοικιών συστάθηκε στον δήμο Αχαρνών
Οι πληγέντες θα μπορούν με μια αίτηση να καταγράφονται, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου για την αποζημίωσή τους
Εντός της ημέρας θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από τον δήμο Αχαρνών, για τον έλεγχο και την απογραφή των πυρόπληκτων κτηρίων και κατοικιών της περιοχής. Η Επιτροπή Καταγραφής συστάθηκε μετά και την επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός με τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Από σήμερα ξεκινούν τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ) και του δήμου Αχαρνών τις αυτοψίες και τις καταγραφές των μερικών ή ολικών ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη φωτιά. Στο πλαίσιο αυτό οι πληγέντες θα μπορούν με μια αίτηση να καταγράφονται, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου για την αποζημίωσή τους.
«Σε αυτή τη δύσκολη για την πόλη συγκυρία, προσπαθούμε παράλληλα με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες συνδημότες μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρεττός.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.