Κύπρος: Στο σκοτάδι το «ψευδοκράτος» - Οι Τουρκοκύπριοι γκρινιάζουν στη Λευκωσία για τις διακοπές ρεύματος

Κύπρος: Στο σκοτάδι το «ψευδοκράτος» - Οι Τουρκοκύπριοι γκρινιάζουν στη Λευκωσία για τις διακοπές ρεύματος

Η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος έχει φτάσει σε πρωτοφανή για τη Κύπρο επίπεδα - Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου δίνει προτεραιότητα στις ελεύθερες περιοχές και κυρίως στις περιοχές που φιλοξενούν τουρίστες

ilektrismos_kypros
Σε ενεργειακή κρίση στο ψευδοκράτος, αναφέρονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, κάνοντας λόγο για νέες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος επειδή η ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου) διέκοψε την παροχή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Αβρούπα», «διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ΑΗΚ στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι».

Η εφημερίδα, «Χαλκίν Σεσί», γράφει ότι οι διακοπές ρεύματος, συνεχίστηκαν και χθες, καθώς η ΑΗΚ, η οποία παρέχει 70 MW ενέργειας στα κατεχόμενα, σταμάτησε την παροχή λόγω των δικών της αναγκών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Τέλος, η «Γενί Ντουζέν» αναφέρει ότι τα κατεχόμενα βυθίστηκαν στο σκοτάδι όταν η ΑΗΚ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επικαλούμενη «έλλειψη καυσίμων».

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος έχει φτάσει σε πρωτοφανή για τη Κύπρο επίπεδα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να δίνει προτεραιότητα στις ελεύθερες περιοχές και κυρίως στις περιοχές που φιλοξενούν τουρίστες. Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρούνται ωστόσο και στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Δεύτερος γάμος στο βυθό της Αλοννήσου - Δείτε πώς αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης

«Kοριτσάκια μου γλυκά»: Μελισσοκόμος αποχαιρετά με λυγμούς τις μέλισσες που κάηκαν στον Έβρο

«Χάλκινη» στο Παγκόσμιο η σπουδαία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης