Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου – ΗΠΑ – Δείτε βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου – ΗΠΑ – Δείτε βίντεο

Στην άσκηση μετείχε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS RAMAGE (DDG-61), το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως «ΑΛΑΣΙΑ» (A-620) και ελικόπτερο Agusta Westland – 139 της Διοίκησης Αεροπορίας

askisi_kypros
Τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων και αντικείμενα ΈρευναςΔιάσωσης με συνεργασία ελικοπτέρου περιλάμβανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς της Κύπρου), η αεροναυτική άσκηση Κύπρου - ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε χθες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο της παρουσίας του Αμερικανικού Αντιτορπιλικού Πλοίου (A/T) USS RAMAGE (DDG-61), στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, η Διοίκηση Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πραγματοποίησε διεθνή αεροναυτική άσκηση, με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, με την επωνυμία «CYP/USA - 03/2023».

Αεροναυτική Άσκηση με Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό «CYP/USA - 03/2023»


«Την άσκηση σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού της Κύπρου, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και σε αυτή συμμετείχαν το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως «ΑΛΑΣΙΑ» (A-620), ένα ελικόπτερο Agusta Westland139 της Διοίκησης Αεροπορίας και το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS RAMAGE (DDG-61).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το σενάριο περιλάμβανε τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, πραγματοποίηση τεχνικών γυμνασίων, αντικείμενα Έρευνας – Διάσωσης με συνεργασία ελικοπτέρου και ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 πλοίων».

askisi_kypros2
askisi_kypros3


«Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της Διοίκησης Ναυτικού και της Διοίκησης Αεροπορίας, να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις εξαιρετικές σχέσεις και επιβεβαιώνοντας τη συνεχή αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κλείσιμο
askisi_kypros4
askisi_kypros5
askisi_kypros6
askisi_kypros7




Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλός εκατομμυριούχος χώρισε την «άπιστη» μνηστή του στο πάρτι αρραβώνων του - Δείτε βίντεο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε πλοίο στο λιμάνι ασθενείς του νοσοκομείου μετά την εκκένωση, σε τέντες τα σοβαρά περιστατικά - Δείτε βίντεο

Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες σε Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία, Εύβοια, Κύθνο - Συνεχείς οι εκκενώσεις οικισμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης