Φωτιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στη βιομηχανική ζώνη - Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στη βιομηχανική ζώνη - Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Καίγεται εργοστάσιο στην βιομηχανική ζώνη - Σε τουλάχιστον τρεις εστίες πυρκαγιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

aspropirgos__3_
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εστίες είναι σε τουλάχιστον τρία σημεία. Επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.

Δείτε live update: Λεπτό προς λεπτό η μάχη με τα πύρινα μέτωπα


Μέχρι στιγμής το 112 έχει κάλεσε τους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρα σε εκκένωση προς την Ελευσίνα, αλλά και τους κατοίκους του οικισμού Λάκκα Κάτσαρη να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο.


Κλείσιμο

Καίγεται εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη

Εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη έχει παραδοθεί στις φλόγες και καίγεται ολοσχερώς με τους μαύρους καπνούς να είναι αρκετά πυκνοί και σε συνδιασμό με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.  Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λόγω των τοξικών καπνών έχει σταλθεί 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuywv58ji935)
fotia_2

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή.  Αρχικά.  διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.  Ωστόσο, λίγο μετά τις 11 η Τροχαία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την έξοδο 4.
Φωτιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στη βιομηχανική ζώνη
 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cuywad4t3dht)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cuyw8c07zzpl)

Δείτε εικόνες:


aspropyrgos-3
aspropyrgos-2
aspropyrgos-1

aspropirgos__3_
aspropirgos__2_
aspropirgos__1_
aspropirgos__4_


Μήνυμα από το 112

Το 112 ενεργοποιήθηκε και σε μήνυμά του προς τους κατοίκους αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Λίγο αργότερα το 112 κάλεσε σε απομάκρυνση τους κατοίκους του Οικισμού Ποντίων και του οικισμού Βέρας προς την Ελευσίνα. 
 

Νεότερο μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους των γύρω περιοχών να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.


Αρτοποιός: «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο»

Για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι είναι κοντά στο σημείο που ξέσπασε και χθες φωτιά και ότι σχεδόν καθημερινά η Πυροσβεστική καλείται στην περιοχή για φωτιές που ξεκινούν από καύση ελαστικών ή άλλων υλικών και από καύση ξερών χόρτων σε οικόπεδα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υποστήριξε ότι πρόκειται για καινούργια πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στη βιομηχανική ζώνη. «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cuyv5mk7bu09)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cuyvtcomzmkp)


Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Άνω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή, με την αμαξοστοιχία 1309 να ακινητοποιείται στο Σ.Σ. Κινέτας.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Φωτογραφία από Facebook/ Πυρκαγιά Ενημέρωση

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε πλοίο στο λιμάνι ασθενείς του νοσοκομείου μετά την εκκένωση, σε τέντες τα σοβαρά περιστατικά - Δείτε βίντεο

Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες σε Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία, Εύβοια, Κύθνο - Συνεχείς οι εκκενώσεις οικισμών

Meteo: Οι δασικές πυρκαγιές κάλυψαν με καπνό τον ουρανό της Ελλάδας - Δείτε εικόνα από δορυφόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης