Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εστάλη 112 σε τέσσερις οικισμούς - Έκλεισε η Εγνατία λόγω καπνών

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εστάλη 112 σε τέσσερις οικισμούς - Έκλεισε η Εγνατία λόγω καπνών

Σε Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό το 112 - Αντίξοες συνθήκες με ανέμους 6-7 μποφόρ που δεν θα κοπάσουν ως την Κυριακή - Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες να μην περάσουν οι φλόγες την Εγνατία Οδό

aleksandroupli-arthrou
Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί στη Μελία Αλεξανδρούπολης, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους πυροσβέστες που επιχειρούν γα την κατάσβεση. 

Σε αυτό το πλαίσιο, εστάλη μετά τις 12 το μεσημέρι  μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στους οικισμούς Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

112_alexandroupoli

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τους συγκεκριμένους οικισμούς, αλλά επειδή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύς καπνός λόγω πυκνής βλάστησης σε ρεματιές, καλούνται οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση υπό αντίξοες συνθήκες λόγω ισχυρών ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ είναι 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.  Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην περάσουν την Εγνατία Οδό, ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πεύκα. Παράλληλα, η ενημέρωση που υπάρχει είναι πως οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν μέχρι την Κυριακή. 




Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και από την Ελληνική Αστυνομία για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ενημέρωση, διατέθηκαν, άμεσα, 21 αστυνομικοί με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον,  έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα στην πυρκαγιάΑλεξανδρουπολης


Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη, διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει την Εγνατία οδό...

Posted by Ilias Dasteridis on Saturday, August 19, 2023


Από το πρωί επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα, παράλληλα με την συνεχή ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό και την Ροδόπη.

aleksandroupli-2
aleksandroupli-3
aleksandroupli-4
aleksandroupli-5
aleksandroupli-6


Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές τροποποιήσεις αναφέρει:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.


Πηγή: Evros-News


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο από την επίθεση των Τουρκοκυπρίων - «Αποσυρθείτε αμέσως από τη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ» λένε Αμερικανοί βουλευτές

«Τα άκουσε» η Μελόνι στην Ιταλία επειδή κάλυψε το φέσι των τουριστών στην Αλβανία - «Πλήρωσε με χρήματα των φορολογούμενων»

Τι γνωρίζουμε για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού - Το φθινόπωρο τα νέα εμβόλια στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης