Δεκαπενταύγουστος: Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά για τη Θεία Λειτουργία - Το «ευχαριστώ» του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Mega

Δεκαπενταύγουστος: Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά για τη Θεία Λειτουργία - Το «ευχαριστώ» του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Mega

Τόνισε πως είναι πολύ διαφορετικό να γίνεται η λειτουργία στην καρδιά του ποντιακού ελληνισμού

ikoumenikos
Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το πρωί, σήμερα, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκινημένος θέλησε να ευχαριστήσει το Mega για τη ζωντανή μετάδοση καθώς το κανάλι, την Τρίτη 15 Αυγούστου, μετέδωσε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βαθιά συγκινημένος στο τέλος της ομιλίας του τόνισε πως είναι πολύ διαφορετικό να γίνεται η λειτουργία στην καρδιά του ποντιακού ελληνισμού και ευχαρίστησε το κανάλι που ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και προσωπικά ο ίδιος για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cut2zqq8d32p)


Τη Δευτέρα, παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο κ. Βαρθολομαίος έψαλε τον Εσπερινό στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία, καθώς δεν υπάρχει ορθόδοξος ναός στην πόλη της Τραπεζούντας. Στο κήρυγμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Τραπεζούντας και μνημόνευσε τον καθολικό ιερέα της πόλης Αντρέα Σαντόρο που δολοφονήθηκε το 2006.

Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση Μπελέρη σε Ράμα: Μπροστά σου ακόμα κι ο Ερντογάν είναι πρωταθλητής της δημοκρατίας!

Κεφαλονιά - Η ιστορία μιας βίλας: Στους κληρονόμους του Ζαν Ανουίγ «το σπίτι στον Μύρτο»

Επενδύσεις στην αντιγήρανση: Στη μακροζωία οι νέες μεγάλες μπίζνες των billionaires
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης