Κάρυστος: Σε ύφεση η φωτιά - Δεν έχει ενεργό μέτωπο

Κάρυστος: Σε ύφεση η φωτιά - Δεν έχει ενεργό μέτωπο

Φόβοι για αναζοπυρώσεις - Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

fotia-karistos
Σε ύφεση είναι η  φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/08) στην Κάρυστο. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ είναι καλύτερη, δεν έχει ενεργό μέτωπο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο evima.gr, o δήμαρχος Καρύστου δήλωσε πως: «Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών, του Δήμου, της Περιφέρειας, των Εναέριων μέσων και των Σωμάτων ασφαλείας η φωτιά που ξεκίνησε σήμερα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, από τη διασταύρωση Αγ.Δημήτριος – Ρούκλια, τέθηκε υπό έλεγχο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την έγκαιρη και άμεση επέμβαση», είπε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη καταπράσινη έκταση μέσα σε χαράδρα στη θέση Ρούκλια προς την περιοχή Άγιος Δημήτριος του Δήμου Καρύστου και επεκτάθηκε γρήγορα καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο


Δείτε φωτογραφίες:

fotia-karistos1
fotia-karistos2

Σημειώνεται ότι συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση στην Πελεή Κρανιδίου Αργολίδας. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστική ανάρτηση του γιατρού της μητέρας του Μιχάλη - «Ντράπηκα να την κοιτάξω»

«Μπροστά στο παιδί μου, όλα τα άλλα μικραίνουν» έλεγε ο Οδυσσέας Σταμούλης για τον γιο του

«Γιατρό, φωνάξτε γιατρό» - Οι δραματικές στιγμές όταν βρήκαν νεκρό στους Φούρνους τον 11χρονο γιο του Οδυσσέα Σταμούλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης