Καιρός: Με 40άρια η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου - Έρχονται βροχές στα βορειοδυτικά και «ανάσες» δροσιάς σε όλη τη χώρα

Καιρός: Με 40άρια η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου - Έρχονται βροχές στα βορειοδυτικά και «ανάσες» δροσιάς σε όλη τη χώρα

Ζεστή η Παρασκευή, μελτέμια και πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο - Ποιες περιοχές αφορά - Η πρόγνωση για την Αττική

kairos-ZESTI-KAUSONAS-VROXES
Απότομη διακύμανση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα (αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία και στη Μακεδονία καθώς και στη δυτική Στερεά), με τον καύσωνα να δίνει τη θέση του σε μια «κακοκαιρία εξπρές».

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η  πτώση της θερμοκρασίας μετά τα 40άρια, συνοδευόμενη από βροχές και καταιγίδες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cujhr0flm9wh)


Δύο μέρες 40άρια και μετά υποχώρηση της θερμοκρασίας

Κλείσιμο
Αναλυτικά, ο  καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από σήμερα έως κ;αι το Σάββατο 05/08. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή 04/08 και το Σάββατο 05/08, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C.

40άρια θα δούμε σε Λαμία, Λάρισα, όμως αυτό το κύμα ζέστης δεν έχει καμία σχέση με τον καύσωνα που ζήσαμε, ενώ το μεσημέρι ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κεσλίου.

KAIROS-PARASKEUI-KAIROS



Από το απόγευμα του Σαββάτου 05/08 όμως, ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες και υποχώρηση του υδραργύρου.

AUGOUSTOS-VROXI-SAVVATO


AUGOUSTOS-SAVVATO-EMY


Το μεσημέρι του Σαββάτου αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία και στη Μακεδονία καθώς και στη δυτική Στερεά, ακόμα και στη δυτική Πελοπόννησο θα βρέξει τοπικά, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Από Κυριακή πλέον η θερμοκρασία θα έχει πέσει σε όλη τη χώρα και η εβδομάδα πριν τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι με πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο και καλές θερμοκρασίες. Θα είναι η πιο δροσερή εβδομάδα του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου.

AUGOUSTOS-DITIKA-VROXI


Σήμερα προβλέπεται ενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι – απόγευμα.


Η ορατότητα στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και κατά τόπους, κυρίως στη Θεσσαλία, τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 36 με 37 και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης