Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για καταλήψεις σε παραλίες της Πάρου και σφράγιση καταστήματος στη Σέριφο

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για καταλήψεις σε παραλίες της Πάρου και σφράγιση καταστήματος στη Σέριφο

Η διπλή πρώτη παρέμβαση της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου για beach bar σε Πάρο και Σέριφο

paralia-xaplostres
Διπλή ήταν η πρώτη παρέμβαση της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, μετά από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αφορούν την κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο και τη λειτουργία καταστήματος που λειτουργεί σε παραλία στη Σέριφο και έχει σφραγιστεί, από τον Δήμαρχο του νησιού.

Η κυρία Αδειλίνη παρήγγειλε στην συνάδελφό της στη Σύρο να πράξει τα δέοντα και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, εφόσον υπάρχουν και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές νομοθετικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, στην Πάρο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται καθώς δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία, δηλαδή παραλία που δεν έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από το Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες και καταλαμβάνουν ολόκληρους κόλπους και παρεμποδίζουν τους πολίτες που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Μάλιστα, στην Πάρο έχει δημιουργηθεί με την πρωτοβουλία των κατοίκων η "Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες"

Οι κάτοικοι του νησιού που δημιούργησαν την κίνηση υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών της Πάρου και διαμηνύουν πως "υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες που αγαπάμε".

Έτσι, η κυρία Αδειλίνη στην παραγγελία της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου Ολυμπία Λαμπροπούλου, αναφέρει: «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».

Σέριφος

Κλείσιμο
Ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης σφράγισε επιχείρηση beach bar η οποία όπως ισχυρίζεται λειτουργεί παράνομα. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Σερίφου σε δήλωσή του έχει αναφέρει: «Η επιχείρηση λειτουργεί παράνομα, με αυθαίρετα κτίσματα & χωρίς άδεια χρήσης παραλίας. Προχωράς ως Δήμος σε σφράγιση του καταστήματος και το βλέπεις ξανά ανοιχτό και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για το νησί, πάντα απέναντι στα συμφέροντα». 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην παραγγελία της προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου αναφορικά με την Σέριφο αναφέρει:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».


Ειδήσεις σήμερα:

O Τραμπ συνδέει το δικό του «Russiagate» με τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Ίσως καταλήξουμε στον Γ' Παγκόσμιο»

Έρχονται ξανά 40άρια - Πότε και πού θα ανέβει ο υδράργυρος

Ίσόβια στην «Doomsday Mom» για τον φόνο των δύο παιδιών της - «Μου μιλάνε από τον παράδεισο» λέει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης