Εθνικό Απολυτήριο με Τράπεζα Θεμάτων και ενσωματωμένες Πανελλήνιες προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Εθνικό Απολυτήριο με Τράπεζα Θεμάτων και ενσωματωμένες Πανελλήνιες προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Ριζικές αλλαγές από το 2024 – Στους στόχους του εθνικού επιμελητηρίου η αξιοποίηση της τεχνολογίας στα προγράμματα σπουδών και στις διδακτικές μεθόδους

panelladikes_exetaseis
Το σχέδιο για το Εθνικό Απολυτήριο θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του λυκείου. Πρόκειται δε να συνδυαστεί με την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία διατηρείται, αλλά και ενσωματωμένες πανελλήνιες εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα.

Μέχρι σήμερα, το λύκειο «υπολειτουργεί» καθώς στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά προθάλαμος της εισαγωγής στα ΑΕΙ. Οι μαθητές της Β’ και Γ’ λυκείου απομακρύνονται από τον ουσιαστικό εκπαιδευτικό στόχο του σχολείου, συμμετέχοντας σε ένα «ράλι» φροντιστηριακής – κατά κανόνα - προετοιμασίας για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στα προγράμματα σπουδών αλλά και στις διδακτικές μεθόδους, εμπεριέχονται στους στόχους του εθνικού απολυτηρίου. Παράλληλα, προβλέπεται η εξέταση των μαθητών σε τέσσερα μαθήματα με βάση το πλαίσιο των Πανελλαδικών σε συνδυασμό με την υφιστάμενη Τράπεζα Θεμάτων.

Επιπλέον, αναμένεται η έναρξη δημοσιοποίησης των επιδόσεων των μαθητών στις Πανελλαδικές ανά σχολείο, σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, γεγονός, το οποίο θεωρείται πως θα αναδεικνύει την ποιότητα του έργου του κάθε σχολείου.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού - Έρχονται 45άρια την Κυριακή, τρίτο κύμα αφόρητης ζέστης από την Τρίτη

Σοβαρό επεισόδιο στη Β' μοίρα Αλεξιπτωτιστών με υπαξιωματικό που κρατούσε όμηρο τον διοικητή - Έληξε αναίμακτα

Συγκλονιστική ιστορία στον Λίβανο: Αδέσποτος σκύλος έσωσε μωρό που το είχαν πετάξει στα σκουπίδια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης