Φωτιές: Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα-Μέγαρα, απειλούνται σπίτια - Μήνυμα 112 για εκκένωση της Οινόης

Φωτιές: Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα-Μέγαρα, απειλούνται σπίτια - Μήνυμα 112 για εκκένωση της Οινόης

Ρίψεις από 22 εναέρια μέσα - Δόθηκε εντολή εκκένωσης και για την περιοχή Άγιος Ιωάννης

mandra_mak34343
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα. Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας. Συνολικά, ρίψεις πραγματοποιούν 22 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. 

Λιγο πριν τις 18:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή Άγιος Ιωάννης. 


Κλείσιμο
Με μήνυμα από το 112 λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης δόθηκε εντολή στους ευρισκόμενους στην Οινόη να εκκενώσουν άμεσα το χωριό προς τις Ερυθρές. 

Κάτοικοι της Μάνδρας βλέπουν κόπους ετών να χάνονται καθώς σπίτια και οχήματα στη Δυτική Αττική έχουν παραδοθεί στις φλόγες.


agia-swtira__1_
agia-swtira__2_


Φωτιά στα Μέγαρα (20/7)

Μέγαρα περιοχή πουρνάρι


Στην περιοχή Πουρνάρι - Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό canadair CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. Επιπλέον απογειώθηκε ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

megara-pournari__1_
megara-pournari__2_


Μεγάλη αναζωπύρωση στη Μάνδρα (20/7)


Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής 

Στις 62 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό που πραγματοποίησε ενημέρωση για τις φωτιές.

Μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Δυτική Αττική, Λευκόχωμα Λακωνίας και Ρόδο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε και στις εντολές εκκένωσης σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας, Παλαιοχώρι και Οινόη.

«Πολύ δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Αρτοποιός αφού οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα χειροτερέψουν


Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, το 112 με SMS κάλεσε σε εκκένωση τεσσάρων περιοχών. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

112



Για έναν πύρινο εφιάλτη μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, ο οποίος τόνισε ότι κινδυνεύει η Αγία Σωτήρα, το Παλαιοχώρι και το Πανόραμα.



Η αντιδήμαρχος Μάνδρας, από την πλευρά της τόνισε τα εξής: «Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό».

Σύμφωνα με την Ευαγγελία Κουτσοδήμα που μίλησε στο MEGA, τα ενεργά μέτωπα είναι σε Αγία Σωτήρα, Καραούλι και κοντά στο δάσος της Σκιάθας, στο σημείο Άγιος Ιωάννης.

«Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό. Έχουμε ένα μέτωπο στην Αγία Σωτήρα, ένα στη θέση Καραούλι και το τρίτο κοντά στο δάσος της Σκιάθας στο σημείο Άγιος Ιωάννης. Οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες».



Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς - όπως έγινε γνωστό σε προηγούμενη ενημέρωση της πυροσβεστικής - επιχειρούν 250 πυροσβέστες ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

356191981_656761166487150_8289651592752093359_n
362270060_820555996158910_9057897407252976030_n


Οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας.

Το σημείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι στη Βοιωτία, στην περιοχή Κανδύλι, όπου υπάρχει φωτιά μέσα σε χαράδρα και αν ξεφύγει, μπορεί να επεκταθεί.

Οι καταστροφές στη Δυτική Αττική 

Η εικόνα μετά τα εκτεταμένα πύρινα μέτωπα των τελευταίων ημερών στη Μάνδρα είναι θλιβερή, με σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

5934807
5934812
5934659


Σε πλάνα της ΕΡΤ από την περιοχή Τσακάλι της Μάνδρας φαίνονται αρκετά καμένα αυτοκίνητα και σπίτια. Οι κάτοικοι είδαν τη φωτιά να πλησιάζει το βράδυ της Δευτέρας. Το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε τελικά και εγκατέλειψαν όλοι. Ορισμένα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu6qtqmadfxt)
 

Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, δύο οικογένειες έχουν επιστρέψει. Μάλιστα, η κάμερα κατέγραψε έναν άνθρωπο να κοιμάται πάνω από το καμένο σπίτι του.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu6qefwl1uyp)



Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Μέχρι και 45°C θα φτάσει η θερμοκρασία στο νέο κύμα - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ

Νότης Σφακιανάκης: Δεν πήγε στην κηδεία του μαέστρου του, Μανώλη Σουβατζή, αλλά έστειλε στεφάνι - Φωτογραφίες

Άγιος Παντελεήμονας: Ο Μπαγκλαντεσιανός με αίματα λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της τρανς - Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης