Ο δήμος Αθηναίων βάζει τέλος στα «ράβε-ξήλωνε» σε δρόμους και πεζοδρόμια - Τι προβλέπει η νέα απόφαση

Ο δήμος Αθηναίων βάζει τέλος στα «ράβε-ξήλωνε» σε δρόμους και πεζοδρόμια - Τι προβλέπει η νέα απόφαση

Καμία άδεια σε δρόμο που ασφαλτοστρώθηκε τους τελευταίους 12 μήνες - Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες

erga-athina
«Τέλος» στο φαινόμενο του «ράβε-ξήλωνε» στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Αθήνας βάζει ο δήμος Αθηναίων, αυστηροποιώντας ακόμη περισσότερο και το πλαίσιο χορήγησης αδειών τομής ή εκσκαφής σε κοινόχρηστους χώρους και τους ελέγχους αλλά και τα πρόστιμα στους παραβάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, η αίτηση για την έκδοση της άδειας τομής αλλά και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται πλέον αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων, ενώ μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα ολοκληρώνεται και η διαδικασία έκδοσης της σχετικής άδειες.

Με τον τρόπο αυτό εξηγούν από τον δήμο Αθηναιών, θα γίνεται ο έλεγχος αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκάστοτε τεχνική παρέμβαση στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Παράλληλα, με τον νέο κανονισμό που τίθεται σε εφαρμογή, οι δρόμοι που έχουν ασφαλτοστρωθεί σε διάστημα μικρότερο του 12μηνου, δεν θα αδειοδοτούνται για τομές επί του οδοστρώματος.

Κλείσιμο
«Με αυτό τον τρόπο μπαίνει τέλος στο διαχρονικό πρόβλημα τη μια μέρα να ασφαλτοστρώνεται ένας δρόμος από τον Δήμο Αθηναίων και την επόμενη να προκαλούνται ζημιές που δεν αποκαθίστανται σωστά από τον εκάστοτε εργολάβο. Μάλιστα, το νέο πλαίσιο ορίζει ότι η ορθή αποκατάσταση των τομών βαρύνει τον ανάδοχο και τον κύριο του έργου, οι οποίοι είναι υπόλογοι σε περίπτωση κακοτεχνιών για κάθε ποινική και αστική ευθύνη» ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Βαριές «καμπάνες» σε όσους δεν συμμορφώνονται

Σε ο,τι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές διάνοιξης και αποκατάστασης τομών σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και οδοστρώματα αυτές θα καθορίζονται αποκλειστικά από τον δήμο Αθηναίων, ενώ η μη συμμόρφωση με τις τεχνικές αυτές προδιαγραφές επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, όσοι δεν τηρούν κατά γράμμα τις αυστηρές οδηγίες των υπηρεσιών του Δήμου θα έρχονται αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα (π.χ. 1500 ευρώ για τη μη τοποθέτηση πινακίδας σήμανσης του φορέα κατασκευής του έργου), ενώ περίπτωση υποτροπής θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης συμμόρφωσης με τον κανονισμό.

Τους ελέγχους εφαρμογής της απόφασης αυτής θα αναλάβει, τέλος, ακόμα πιο εντατικά η Δημοτική Αστυνομία με διαρκείς καθημερινούς ελέγχους στα σημεία που πραγματοποιούνται έργα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν όλες οι διοικήσεις στο Δημόσιο - Tέλος οι κομματικοί διορισμοί σε 522 φορείς

Πώς επώνυμες Ελληνίδες βρέθηκαν γυμνές στο Discord - 17χρονος από τη Βοιωτία ο διαχειριστής

Άγρια δολοφονία 15χρονης στη Ρωσία: Τη βίασαν, την πέταξαν σε γραμμές τρένου και της έριξαν καυστικό υγρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης