Και επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης

Και επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης

arnaoutakis
Την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανήγγειλε με ανοιχτή επιστολή του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος διεκδικεί μια νέα θητεία.

Μεταξύ άλλων θέτει τους στόχους για τα επόμενα βήματα του νησιού και επισημαίνει ότι η Κρήτη έχει εισπράξει θετικά σχόλια από ευρωπαϊκούς φορείς.

Όπως τονίζει διεκδικεί εκ νέου το αξίωμα προκειμένου «να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις που διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο κ. Αρναουτάκης είχε κατέβει ως ανεξάρτητος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και είχε εκλεγεί με πάνω από 60% από τον πρώτο γύρο. Για τις εκλογές του Οκτωβρίου έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανοιχτή επιστολή του Σταύρου Αρναουτάκη:

Αγαπητές συμπολίτισσες,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στα χρόνια που έρχονται μπροστά μας θέλουμε να μπούμε ακόμα πιο δυναμικά σε ένα δημιουργικό ιστορικό κύκλο, αφήνοντας πίσω τις πολύπλευρες κρίσεις που ταλάνισαν τη χώρα και την Κρήτη.

Για την Περιφέρεια Κρήτης, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Βάλαμε το νησί σε μια πορεία μετασχηματισμού. Έως το 2030 θα έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις που διεκδικήσαμε με επιτυχία.

Η Κρήτη εισέρχεται στη νέα εποχή με μεγάλες αξιώσεις.

Ως Περιφέρεια, στηριζόμενοι στον ορθολογικό μας σχεδιασμό, προετοιμασμένοι και κυρίως ενωμένοι, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Ευρωπαϊκά όργανα και θεσμοί, χαρακτηρίζουν την Κρήτη, ως μια περιφέρεια πρότυπο. Ως έναν αυτοδιοικητικό φορέα που αποτελεί αναπτυξιακό υπόδειγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αποδοχή και ευρεία συναίνεση το Περιφερειακό μας Συμβούλιο έχει υιοθετήσει το Στρατηγικό μας Σχέδιο για την Κρήτη του 2030.

Οι δρόμοι, επομένως, της κοινής μας πορείας είναι ανοικτοί προς το μέλλον.

Έχουμε στόχους και φέρνουμε αποτελέσματα. Έτσι θα συνεχίσουμε.

Και μπορούμε περισσότερα, Αρκεί να μας βοηθήσουν οι συνθήκες και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ενωμένοι.

Οι προηγούμενες γενιές οραματίζονταν και σχεδίαζαν κομβικά έργα για την ανάπτυξη του νησιού. Η προσφορά τους ανεκτίμητη. Η γενιά η δική μας τα διεκδίκησε, τα ωρίμασε και βρίσκεται πλέον στη φάση υλοποίησης και αξιοποίησής τους.

Τα μεγάλα έργα υποδομής – Αεροδρόμιο, ΒΟΑΚ, Ενεργειακή Διασύνδεση- και οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις -Καινοτομία, Κοινωνική Προστασία, Πολιτισμός, Περιβάλλον και Εκπαίδευση- που υλοποιούνται παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία, η οποία αλλάζει ριζικά τις παραμέτρους ανάπτυξης της Κρήτης. Όμως, η ανάπτυξη εκτός από ευκαιρίες προκαλεί και πιέσεις ακόμα και απειλές. Τα κρίσιμα, λοιπόν, ερωτήματα που θα κληθούμε να απαντήσουμε είναι:

- Για το πως η ευημερία των αριθμών θα εκφραστεί σε ευημερία των ανθρώπων.

- Για το πως η οικονομική μεγέθυνση θα μετατραπεί σε ποιοτική ανάπτυξη.

- Για τον τρόπο μέσα από τον οποίο ο επερχόμενος μετασχηματισμός της Κρήτης θα είναι δίκαιος και συμπεριληπτικός.

Η πραγματική ευημερία προέρχεται από την ορθολογική αξιοποίηση των ευκαιριών στο χώρο και στο χρόνο προς όφελος των πολιτών, με την αύξηση των εισοδημάτων και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και τη γενικότερη διάχυση των ωφελειών σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού.

Εγγυόμαστε πως όλα τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε όλες τις γωνιές του νησιού μας. Θα βελτιώσουν τις ζωές όλων μας.

Σε αυτό το πεδίο η Περιφέρεια, επικεντρώνει τις προσπάθειες την τρέχουσα δεκαετία, στο πλαίσιο της προώθησης μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

- Προωθούμε την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και τη στροφή στην κυκλική οικονομία.

- Στηρίζουμε την αναβάθμιση των παραγωγικών πυλώνων της κρητικής οικονομίας, δημιουργούμε ισχυρές βάσεις για ποιοτική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

- Ενθαρρύνουμε την υγιή καινοτόμο επιχειρηματικότητα δημιουργώντας μια νέα γενιά οικονομικών δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση του περιφερειακού ερευνητικού δυναμικού.

- Αναλαμβάνουμε επείγουσα δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της. Ενισχύουμε την ανθεκτικότητα του νησιού και αναβαθμίζουμε την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

- Επιδιώκουμε μια νέα ισορροπία μεταξύ υπαίθρου και αστικού χώρου με οικισμούς ασφαλείς, ανθεκτικούς και βιώσιμους και πόλεις φιλικές στους πολίτες, ζωντανές και ελκυστικές στους επισκέπτες. Διασφαλίζουμε αποτελεσματικές συνδέσεις των οικισμών με τα μεγάλα έργα υποδομής για να διαχυθούν οι επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού.

- Ενισχύουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναβαθμίζουμε τη δημόσια διοίκηση, είμαστε κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους, ενισχύουμε τις διαδικασίες διαβούλευσης και διαλόγου.

Όπως και την προηγούμενη περίοδο έτσι και τώρα, κινούμαστε με βάση ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο που συσπειρώνει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις , οι οποίες συναντιούνται σε κρίσιμα σημεία επαφής: το καλό της Κρήτης, τη διασφάλιση του μέλλοντος των νέων, την επίτευξη μιας αναπτυξιακής κοινωνικής και περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Πάνω σε στέρεες βάσεις, διατηρώντας το ισχυρό αναπτυξιακό μας αποτύπωμα, συνεχίζουμε όλοι μαζί. Πορευόμαστε ενωμένοι, έχουμε βρει ένα κοινό τόπο συνεννόησης και συνεργασίας στο πλαίσιο του Συγκρητισμού, για πρόοδο με κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.

Παρεμβαίνουμε στα κέντρα λήψης αποφάσεων, πολλαπλασιάζουμε τη δυναμική των διεκδικήσεών μας.

Γιατί η Κρήτη είναι τόπος και τρόπος να ζεις.

Για την Κρήτη μας και τους ανθρώπους της, συνεχίζουμε.

Σταύρος Φ. Αρναουτάκης



Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμοί, η νούμερο ένα αιτία θανάτου μικρών παιδιών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Απόβαση εφοριακών σε νησιά - «Σύννεφο» το «κάρφωμα» για καφετέριες, φαρμακεία και μίνι - μάρκετ

«Του έβαλα λαδάκι στα εκζέματα» λέει ο ιερέας στη Ρόδο για τον τουρίστα που άλειψε γυμνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης