Καύσωνας Κλέων - Ξεπέρασε και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη νότια Κρήτη
Δεκάδες μετεωρολογικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα είχαν θερμοκρασίες πάνω από τους 37 βαθμούς Κελσίου - Πιο θερμό από το κανονικό και το θαλασσινό νερό
Σχετικά καλύτερη ήταν η κατάσταση την Κυριακή σε ό,τι αφορά τον καύσωνα, αν και πάλι η Κρήτη είχε τα πρωτεία με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Κρήτη, ξεπέρασαν τοπικά τους 40 βαθμούς.
Συνολικά 78 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 37 βαθμών Κελσίου.
Τις υψηλότερες τιμές είχαμε στο Πετροκεφάλι Μοιρών με 40,9 βαθμούς και στη Σίβα Ηρακλείου με 40,7 βαθμούς. Στην Προσφυγικά Πάτρας η θερμοκρασία άγγιξε τους 40,4 βαθμούς και στο Αστέρι Λακωνίας τους 40,4 βαθμούς.
Και «θαλάσσιος καύσωνας»
Το metro.gr σημειώνει ακόμη ότι οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας του αέρα και η απουσία ισχυρών ανέμων στα πελάγη μέχρι το Σάββατο 15/7, οδήγησαν σε αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στα ελληνικά πελάγη.
Κλείσιμο
Η θερμοκρασία στα πρώτα 10 εκατοστά βάθους εκτιμάται από δορυφορικές μετρήσεις στο Βόρειο, Κεντρικό, και Νοτιοδυτικό Αιγαίο μεταξύ 27-28°C, τιμές περίπου 3°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας