Κρήτη - Καύσωνας Κλέων: Κλείνει για πέντε ώρες η Κνωσός και άλλοι αρχαιολογικοί

Κρήτη - Καύσωνας Κλέων: Κλείνει για πέντε ώρες η Κνωσός και άλλοι αρχαιολογικοί

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου αποφάσισε τελικά να κλείσει και η Κνωσός

knosos-touristes
«Λουκέτο» για πέντε ώρες - όπως και στην Ακρόπολη - μπαίνει σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωστού λόγω του καύσωνα «Κλέων»

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο αρχιφύλακας Νίκος Παπαδάκης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε τους αρχαιολογικούς χώρους που θα παραμείνουν κλειστοί τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Ειδικά για την Κνωσό είπε οτι επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά, αλλά οι σημερινές πολύ υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν τελικά στην απόφαση να κλείσει τις συγκεκριμένες ώρες ενώ έχουν ήδη έχουν ενημερωθεί πράκτορες και οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται προσπάθεια ο κόσμος που συρρέει κατά χιλιάδες, να μην περιμένει περισσότερα από 20 λεπτά κάτω απο τον ήλιο μέχρι να μπει στον αρχαιολογικό χώρο.

Σημειώνεται ότι καθημερινά την Κνωσό επισκέπτονται πάνω απο 5.000 άνθρωποι και τον φετινό Ιούνιο οι επισκέπτες ήταν αυξημένοι περίπου κατά 12.700, σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2022.

Κλειστοί και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι

-Αρχαιολογικός Χώρος Φαιστού: θα παραμείνει κλειστός στους επισκέπτες το διάστημα 12.00 - 17.00 και τις δύο μέρες. (τηλέφωνο πληροφοριών: 2892042315)

-Αρχαιολογικός Χώρος Αγίας Τριάδας: θα παραμείνει κλειστός στους επισκέπτες το διάστημα 12.00 - 15.30 (λήξη βάρδιας) και τις δύο μέρες. (τηλέφωνο πληροφοριών: 2892042848)

-Αρχαιολογικός Χώρος Ματάλων: θα παραμείνει κλειστός στους επισκέπτες το διάστημα 12.00 - 17.00 και τις δύο μέρες. (τηλέφωνο πληροφοριών: 2892045630)

-Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας: θα παραμείνει κλειστός στους επισκέπτες το διάστημα 12.00 - 17.00 και τις δύο μέρες. (τηλέφωνο πληροφοριών: 2892091564)

Ειδήσεις σήμερα:

49χρονος ιερέας συνελήφθη στη Ρόδο μετά από καταγγελία 30χρονου τουρίστα ότι τον άλειψε γυμνό με λάδι

Instagram VS Reality: Η Τούνη δείχνει πώς είναι το σώμα της με Photoshop και πώς στην πραγματικότητα

Ιδιοκτήτης ταβέρνας «δικάζει» τις κριτικές: «Σιγά μην κάναμε και 2 βδομάδες να φέρουμε τα σουβλάκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης