Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων ζήτησε να δει τον ισοβίτη χουντικό Ντερτιλή!

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων ζήτησε να δει τον ισοβίτη χουντικό Ντερτιλή!

Αμηχανία προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο από τους πραξικοπηματίες της χούντας,

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων ζήτησε να δει τον ισοβίτη χουντικό Ντερτιλή!
Αμηχανία προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο από τους πραξικοπηματίες της χούντας, τον οποίο μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».

 Στην επιστολή του μητροπολίτης Καλαβρύτων αφού πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή, εκφράζει τα παράπονά του καθώς δεν του έχει δοθεί άδεια ως τώρα «να επισκεφθεί τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ' εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.

Κλείσιμο
Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».

 Η επιστολή Αμβρόσιου έχει θορυβήσει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί του Μητροπολίτη Καλαβρύτων όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου «προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος από την πλευρά του εμμένει στην πρόθεσή του να συναντήσει τον ισοβίτη Ντερτιλή για τον οποίο τονίζει ότι «βεβαίως και θα τον επισκεφθώ, ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας».
Απάντηση
       

       
    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης