Καύσωνας Κλέων – Καλλιάνος: Από Παρασκευή έως Κυριακή οι πιο υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας Κλέων – Καλλιάνος: Από Παρασκευή έως Κυριακή οι πιο υψηλές θερμοκρασίες

Από αύριο τα πρώτα 40άρια, λέει ο Σάκης Αρναούτογλου  – Πότε αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς ο υδράργυρος

athens_zesti
Σε μακρά περίοδο πολύ υψηλών θερμοκρασιών εισέρχεται από αύριο η χώρα, επισημαίνει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, ενόψει του καύσωνα «Κλέων». 

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, μπορεί από τη Δευτέρα και έπειτα να υποχωρεί ελαφρώς ο υδράργυρος, όμως πιθανότατα και η επόμενη εβδομάδα θα είναι θερμή.

Στο ίδιο πλαίσιο παρουσίασε τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τις ελάχιστες και τις μέγιστες θερμοκρασίες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Όπως δείχνουν, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Ειδικότερα, στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 43 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή, στους 44 το Σάββατο και στους 41 την Κυριακή.

Κλείσιμο
Αθηνα


Ελαφρώς πιο χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη, όπου τα μέγιστα όρια αναμένεται ότι θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς την Παρασκευή, τους 40 το Σάββατο και τους 38 την Κυριακή.

θεσσαλονικη


Πιο θερμή πόλη, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία θα είναι η Λάρισα, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς από αύριο Τετάρτη. Την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 43 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 45 και την Κυριακή τους 41 βαθμούς.

Λαρισα


Στο Ναύπλιο, την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται στους 40 βαθμούς, την Παρασκευή στους 42, το Σάββατο στους 43 και την Κυριακή στους 42.

Ναυπλιο


Χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου την Παρασκευή, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς, το Σάββατο τους 36 και την Κυριακή τους 39.



Ηρακλειο

Αρναούτογλου: Πότε θα έρθουν τα πρώτα 40άρια


Προ των πυλών είναι ο καύσωνας, καθώς από αύριο, Τετάρτη 12 Ιουλίου, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει.

Η Τετάρτη θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Λίγα σύννεφα θα εμφανιστούν στους ορεινούς όγκους στα ηπειρωτικά, τα οποία στα βορειοανατολικά δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια παροδική μπόρα.

Ωστόσο, το μεσημέρι αναμένονται τα πρώτα 40άρια. Αρχικά θα εμφανιστούν σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει λιακάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι -με τη μορφή θαλάσσιας αύρας- θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσουν και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ενώ από την Παρασκευή οι άνεμοι αλλάζουν σε περισσότερο βορειοδυτικούς αυξάνοντας την πιθανότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κορυφωθεί φτάνοντας και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Πολύ μικρή πτώση θα σημειώσει το Σαββατοκύριακο παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctzf1uugysl5)



Ειδήσεις σήμερα:

Νέο οικονομικό νομοσχέδιο: Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο το Market Pass, οριζόντια αύξηση €70 στους δημοσίους υπαλλήλους

Άγιος Παντελεήμονας: Δύο μοιραίες μαχαιριές στον λαιμό η αιτία θανάτου της Κουβανής τρανς - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Μεσολόγγι: Νεκρά από ηλεκτροπληξία φλαμίνγκο στην Τουρλίδα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης