Άγιο Όρος: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στη Μονή Μεγίστης Λαύρας

Άγιο Όρος: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στη Μονή Μεγίστης Λαύρας

Στην επιχείρηση κατάσβεσης εξακολουθούν να συμμετέχουν 4 καναντέρ και ένα ελικόπτερο, 11οχήματα με 43 πυροσβέστες και 3ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

agio_oros_xr
Οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, η φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 7 το πρωί σε δασική έκταση του Αγίου ‘Ορους, στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Η επιχείρηση των αρχών ήταν τεράστια, καθώς στο σημείο είχαν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 


Κλείσιμο
Στην επιχείρηση κατάσβεσης εξακολουθούν να συμμετέχουν τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο με συνεχείς ρίψεις νερού, έντεκα οχήματα με 43 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε πέντε χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Μεγίστης Λαύρας, ωστόσο δεν απειλήθηκε κάποιο μοναστήρι, ενώ έπνεαν άνεμοι πέντε μποφόρ. 


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Αρίστος Κασμίρογλου, Αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι η φωτιά έκαιγε σε δύσβατη χαράδρα στη νότια περιοχή του Αγίου Όρους, μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ctwlocwtqckh)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ctwk7eghwsj5)






Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς
σε ορισμένες περιοχές της χώρας σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ctwiy196vxfl)


Συγκεκριμένα, στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται τα Δωδεκάνησα (ειδικότερα Ρόδος, Κάλυμνος, Κως και Κάρπαθος), η Σάμος και η Ικαρία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



Ειδήσεις σήμερα:

ΝΑΤΟ: 12 Ιουλίου το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους

Φλωρίδης: Ποινές και πρόστιμα στους καθ' έξιν μηνυτές

Κέρκυρα: Η στιγμή που νταής αμαξάς επιτίθεται σε ποδηλάτη που φώναξε για το νεκρό άλογο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης