Ορκωμοσία 29 νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος

Ορκωμοσία 29 νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος

Ιστορική τομή για το Λιμενικό Σώμα

limeniko_orkomosia
Στις 28 Ιουνίου στην έδρα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των 29 νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Εκπαιδευτικής Σειράς 2019-2020, που αποτελεί την πρώτη σειρά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος που εισήχθη μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του μια ιστορική και ρηξικέλευθο τομή για το Λιμενικό Σώμα.

Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ελπιδοφόρου εποχής για το ιστορικό αυτό Σώμα, καθώς η εκπαίδευση στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων αναβαθμίζεται με την ένταξή της στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με τη διάρκειά της να είναι πλέον τετραετής από δεκαπεντάμηνη που ήταν στο παρελθόν, η εκπαίδευση ανάγεται από επαγγελματική σε ακαδημαϊκή και εξασφαλίζεται η ομοιογένεια προέλευσης των αξιωματικών του Σώματος.

Κλείσιμο
a887c292-69d4-45fe-afa0-82c9ee696546__1_
67ec3588-166c-4aaa-9688-66805f80e524



Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται και για το Λιμενικό Σώμα η αξιοκρατία του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ακριβώς ισχύει εδώ και πολλά χρόνια για τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης επιτυγχάνεται η απαραίτητη για ένα στρατιωτικό Σώμα ενίσχυση μέσω της σταθερής ροής εισαγωγής των στελεχών του κατ’ έτος, καθώς το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων απαιτεί την αδιάκοπη εισαγωγή εκπαιδευομένων και την διαρκή σχέση με το μαθητικό κοινό, στα πρότυπα των λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον με τις υψηλές βάσεις εισαγωγής, επιτυγχάνεται η κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων υψηλού μορφωτικού επιπέδου, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους εντός της Σχολής.

Ενδεικτικά, η περσινή βάση εισαγωγής μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ήταν τα 17.230 μόρια για την γενική κατηγορία προερχομένων από ιδιώτες, ενώ έφτασε το 18.600 μόρια για τους προερχόμενους από το Λιμενικό Σώμα. (ΓΕΛ ΕΙΔ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α&Β).

Επίσης με την ηλικία των εκπαιδευομένων να είναι μικρότερη πλέον σε σχέση με το παρελθόν, επιτυγχάνεται η καλύτερη διάπλασή τους σε ατομικό αλλά και σε στρατιωτικό & επαγγελματικό επίπεδο, με την τετραετή φοίτηση να συμβάλλει στην απόκτηση μεγάλου εύρους γνώσεων, καθώς και των ειδικοτήτων Κυβερνητών & Μηχανικών, εφόδια απαραίτητα για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, αλλά το κυριότερο για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη επιχειρησιακή αποστολή του Λιμενικού Σώματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή - Γεωργιάδης: «Kόφτες» στις παρακρατήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους - «Δεν πρέπει να τους τιμωρούμε»

Χαλκιδική: «Νιώσαμε τα σκάγια και γεμίσαμε αίματα» λέει ένας από τους ανήλικους που πυροβόλησε ο 70χρονος

Φθιώτιδα: Η στιγμή που ο 50χρονος βουτά στη θάλασσα για να σώσει την 64χρονη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης