Trafficking: Προφυλακιστέοι δύο από τους 11 κατηγορούμενους για το κύκλωμα με γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Trafficking: Προφυλακιστέοι δύο από τους 11 κατηγορούμενους για το κύκλωμα με γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Πρόκειται για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης και τη σύζυγό του με καταγωγή από την Αλβανία - Ελεύθερα με τους περιοριστικούς όρους τρία ακόμη μέλη

human_trafficking
Προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν δυο από τους 11 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα, για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα trafficking, με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Έλληνας που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του με καταγωγή από την Αλβανία. Αντίθετα, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους, αφέθηκαν τρία κατηγορούμενα μέλη που εμφανίζονται να έχουν υψηλή θέση στην ιεραρχία του κυκλώματος.

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κατά τις απολογίες τους και οι πέντε φέρονται να αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί με τον φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αρνούμενος τη σωματεμπορία.

Σε ό,τι αφορά τώρα στους υπόλοιπος έξι κατηγορούμενους που επίσης απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δράση του κυκλώματος άρχισε σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τον Ιούλιο 2020. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εξανάγκαζαν τα θύματα σε συστηματική εκπόρνευση έναντι ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ τις απειλούσαν και δεν τους επέτρεπαν να αποχωρήσουν, πριν εξοφλήσουν το υποτιθέμενο χρέος τους στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος που έφτανε τις 2.800 ευρώ.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται να οδηγηθούν για απολογίες στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο - Χωρίς αντιπροέδρους «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας»

Η Wagner και οι άλλοι μισθοφόροι: «Σκυλιά του πολέμου» με μισθό €3.000 την ημέρα

Ίος: Νέα εξέλιξη στο «θρίλερ» με τον θάνατο των δύο Ιρλανδών - Έρευνα για το αν ήπιαν νοθευμένα ποτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης