Σε διακοπή για τις 24 Ιουλίου οδηγήθηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς μετά την εκλογής της Ρένας Δούρου στη Βουλή – η βουλευτής είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση – το δικαστήριο θα πρέπει να διαβιβάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο αίτημα για άρση της ασυλίας της.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει εκ νέου την ακροαματική διαδικασία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιουλίου του 2018, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Σε περίπτωση πάντως που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η απόφαση της Βουλής το δικαστήριο θα οδηγηθεί σε νέα διακοπή.
Υπάρχει δικονομικο κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί» είπε σχετικά με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας της έδρας Παν. Μανιάτης
Στη συνέχεια ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς, ανέγνωσε δήλωση της εντολέως στην οποία αναφέρεται με ρητό τρόπο στην απόφαση της να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία σκοπεύοντας να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία.
Να σημειωθεί τέλος ότι η εκλογή της Ρένας Δούρου στο Κοινοβούλιο θα έχει ανάλογη επίπτωση και στη δεύτερη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που αφορά τους εγκαυματίες ,οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των παθόντων.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.