Μάτι: Διεκόπη η δίκη για να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα άρσης ασυλίας της Δούρου

Μάτι: Διεκόπη η δίκη για να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα άρσης ασυλίας της Δούρου

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει εκ νέου την ακροαματική διαδικασία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιουλίου του 2018

mati_aytokinita_maketa
Σε διακοπή για τις 24 Ιουλίου οδηγήθηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς μετά την εκλογής της Ρένας Δούρου στη Βουλή – η βουλευτής είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση – το δικαστήριο θα πρέπει να διαβιβάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο αίτημα για άρση της ασυλίας της.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει εκ νέου την ακροαματική διαδικασία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιουλίου του 2018, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Σε περίπτωση πάντως που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η απόφαση της Βουλής το δικαστήριο θα οδηγηθεί σε νέα διακοπή.

Υπάρχει δικονομικο κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί» είπε σχετικά με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας της έδρας Παν. Μανιάτης

Στη συνέχεια ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς, ανέγνωσε δήλωση της εντολέως στην οποία αναφέρεται με ρητό τρόπο στην απόφαση της να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία σκοπεύοντας να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί τέλος ότι η εκλογή της Ρένας Δούρου στο Κοινοβούλιο θα έχει ανάλογη επίπτωση και στη δεύτερη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που αφορά τους εγκαυματίες ,οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των παθόντων.


Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»

Σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ με τους «Σπαρτιάτες», τα «μηνύματα» Τσίπρα και οι βολές Σπίρτζη

Μεσημεριανές καταιγίδες στα ορεινά με τον υδράργυρο στους... 37 βαθμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης