Ηράκλειο: Οι μπαλωθιές οδήγησαν σε οπλοστάσιο, αρχαιότητες και κλεμμένο όχημα

Ηράκλειο: Οι μπαλωθιές οδήγησαν σε οπλοστάσιο, αρχαιότητες και κλεμμένο όχημα

Συνελήφθησαν ένας 53χρονος και ο 21χρονος γιος του

asterousion12
Έβγαλαν «λαβράκι» οι έρευνες που ακολούθησαν τις καταγγελίες για μπαλωθιές που έπεφταν σε ένα γλέντι γάμου στον οικισμό του Χάρακα στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς έφεραν στο φως ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και οδήγησαν στην εξιχνίαση μια κλοπής οχήματος και στην εμπλοκή μελών της οικογένειας σε λαθρανασκαφές και σε ζωοκλοπή!

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν οι γείτονες αναστατώθηκαν από τους απανωτούς πυροβολισμούς στο αέρα και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων, της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου και του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, που έκαναν έρευνα στο σπίτι της οικογένειας και ανακάλυψαν το οπλοστάσιο που περιλάμβανε τρία πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, Τόμσον και Στεν με επτά γεμιστήρες, δύο πιστόλια με δύο γεμιστήρες, δυο κυνηγετικά όπλα, 275 σφαίρες, 62 κάλυκες από τους πυροβολισμούς που προηγήθηκαν, μία ξιφολόγχη, δέκα μαχαίρια, μια κροτίδα, δύο θήκες πιστολιού και ένα τσαντάκι μέσης με σετ καθαριστικών πιστολιού!

Ακόμη, κατέσχεσαν έναν ανιχνευτή μετάλλων και ένα αρχαίο μεταλλικό νόμισμα που παραδόθηκε στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθεί και να εκτιμηθεί η αξία και η προέλευσή του. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 53χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού και στον 21χρονο γιο του, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στις 11 Ιουνίου είχε κλέψει μαζί με έναν 23χρονο το αγροτικό φορτηγάκι μιας γυναίκας από άλλη περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, όπου είχαν πάει με το δικό τους αγροτικό το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης εγκλήματος.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί προστασίας αρχαιοτήτων και της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής, ενώ σε βάρος του 21χρονου και του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για κλοπή τροχοφόρου από κοινού.

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Το ρίσκο του Σάκη... έστειλε στο σπίτι της τη Σταυρούλα - Δείτε βίντεο

O ΣΥΡΙΖΑ στην μετά Τσίπρα εποχή: Ο οδικός χάρτης, το μορατόριουμ και οι διάδοχοι

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την ασπαρτάμη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης