11ο Thessaloniki Pride: Ξεκίνησε η «πορεία υπερηφάνειας» με χορό, τραγούδια και σημαίες του ουράνιου τόξου (φωτογραφίες)

11ο Thessaloniki Pride: Ξεκίνησε η «πορεία υπερηφάνειας» με χορό, τραγούδια και σημαίες του ουράνιου τόξου (φωτογραφίες)

Σκοπός η ανάδειξη της  αυτονομίας του σώματος με κατανόηση και αποδοχή των συναθρώπων μας - «Καλό Pride!» ευχήθηκε ο δήμαρχος, κ. Ζέρβας

PRIDE-THESSALONIKI-MAK
Με κεντρικό σύνθημα «ανήκω σε μένα» και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ξεκίνησε η μεγάλη "πορεία υπερηφάνειας" του 11ου Thessaloniki Pride που γίνεται στην "καρδιά" της πόλης.

Με σημείο εκκίνησης φέτος την νότια πύλη της ΔΕΘ -και όχι τον Λευκό Πύργο- πλήθος Θεσσαλονικέων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων έχει κατακλύσει την οδό Τσιμισκή χορεύοντας, τραγουδώντας και σηκώνοντας ψηλά τη χαρακτηριστική σημαία του φεστιβάλ υπερηφάνειας, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.



Κρατώντας στα χέρια σημαιάκια στα χρώματα του Pride, έχοντας στο κορμί τους πολύχρωμες σημαίες ή ζωγραφιές με μηνύματα για την αγάπη, χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν στην παρέλαση χορεύουν στους ξεσηκωτικούς ρυθμούς της μπάντας Paranauê και πλάι στα άρματα του Thessaloniki Pride.

Το 11ο Thessaloniki Pride, όπως προβάλλει και το σύνθημά του, θέλει να αναδείξει το ζήτημα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος.

pride-thessaloniki__12_
pride-thessaloniki__7_
pride-thessaloniki__8_


Η "πολύχρωμη" πορεία αναμένεται να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και να καταλήξει στην αφετηρία, καθώς μετά θα ακολουθήσει συναυλία στην οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα εμφανιστούν: Τάμτα, Kings, The Mode, Κωστής Μυλωνάς, η χορευτική ομάδα House of Drama, και drag shows από Heelcat, Κατίνα Μπέλλα, Mystic Van Rouge, Bimboy και Fatality.

Κλείσιμο
pride-thessaloniki__5_
pride-thessaloniki__6_
pride-thessaloniki__1_
pride-thessaloniki__2_


Ζέρβας για Pride: Η Θεσσαλονίκη κάνει τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι

Στο Pride Fair, που φιλοξενείται στη νότια πύλη της ΔΕΘ στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride 2023, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

«Το Pride παγκοσμίως είναι μια μορφή έκφρασης, μια ημέρα χαράς αλλά και υπενθύμισης πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι δίχως απολύτως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού. Η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να προχωρούμε διαρκώς μπροστά, να σεβόμαστε και να μαθαίνουμε, διότι όσο κάποιος μαθαίνει εξελίσσεται και όσο εξελίσσεται γίνεται καλύτερος. Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση και αποδοχή των άλλων προς εμάς και τη δική μας κατανόηση και αποδοχή προς τους άλλους.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης -με το τόσο έντονο στοιχείο του πολιτισμού, της ποικιλομορφίας, του κοσμοπολιτισμού, που δημιούργησε τόσες και τόσες καινοτόμες ιδέες- δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι συμπεριληπτική, να προχωράει διαρκώς μπροστά και να κάνει όσο περισσότερο μπορεί τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι. Καλό Pride!», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

pride-thessaloniki__3_
pride-thessaloniki__4_



Ειδήσεις σήμερα:

Ο αδίστακτος Πριγκόζιν της Βάγκνερ: Η φυλακή, τα χοτ ντογκ και η καρμική γνωριμία με τον Πούτιν


Διάγγελμα Πούτιν κατά Wagner: Είναι προδοσία, πισώπλατο μαχαίρωμα - Όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Μαρία Πολύζου: «Όταν ήμουν 11 ετών, δέχτηκα από τον πατέρα μου σεξουαλική κακοποίηση»

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης