Πανελλαδικές 2023: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS

Πανελλαδικές 2023: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS

Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες -  Πότε λήγει η προθεσμία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password)

panelladikes-panelladikes2023-panelladikes
Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στις 13.00μμ, ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αποσταλούν στα λύκεια μέχρι το πρωί της ίδιας μέρας (29/06). Εκτός της ανάρτησης των βαθμολογιών στα Λύκεια, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν για τους βαθμούς τους από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr αλλά και από SMS στα κινητά τους, εφόσον έχουν υποβάλλει το σχετικό αίτημα εμπρόθεσμα.

Η διαδικασία αναλυτικά:

Η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 το αργότερο.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου, θα έχει τελειώσει το τελικό πακετάρισμα-δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ».

Κλείσιμο
Το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουνίου ξεκινά η διακίνηση του υλικού από τα ΕΛΤΑ, ώστε να φτάσουν τα δέματα στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) την Πέμπτη 29 Ιουνίου.
Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, οι Διευθυντές των Λυκείων θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στα σχολεία για να παραλάβουν τα δέματα, τα οποία θα περιέχουν:

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων ως εξής:

«Τελικές Εκτυπώσεις για Αποστολή» με τους βαθμούς και θα περιέχουν τα στοιχεία κάθε υποψηφίου, το βαθμό του 1ου βαθμολογητή, του 2ου βαθμολογητή και του 3ου – αν υπάρχει – καθώς και τη συνολική βαθμολογία, χωρίς να περιέχονται οι κωδικοί των βαθμολογητών και τις «Τελικές Εκτυπώσεις για Ανάρτηση στα Σχολεία», που δεν αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τον κωδικό των υποψηφίων, και αυτές θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, θα ακολουθήσει ο έλεγχος/διασταύρωση μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων, από τον/την Διευθυντή/ντρια του Λυκείου από κοινού με ένα μέλος από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το οικείο Βαθμολογικό Κέντρο (Β.Κ.) καθώς και η Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα ακολουθήσει η ανάρτηση στις σχολικές μονάδες μόνο των εκτυπωμένων καταστάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων.

Αν κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον προσωπικό του κωδικό στη διάθεσή του, η Διεύθυνση του Λυκείου θα του γνωστοποιεί τα αποτελέσματα της βαθμολογίας του, με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις, οι οποίες θα τους έχουν αποσταλεί και θα περιλαμβάνουν τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας, απευθυνόμενο προς τα Λύκεια και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να αποφευχθεί η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των βαθμολογιών νωρίτερα από την προγραμματισμένη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 29-6-2023, μετά τις 13.00 μ.μ.

Παράλληλα, θα γίνει η ανάρτηση των βαθμολογικών αποτελεσμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας ενώ οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται και μέσω γραπτού μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Σχετικά με τα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:

Οι «Τελικές Εκτυπώσεις για Αποστολή στα Σχολεία» και τα αποκόμματα όσων εξετάστηκαν προφορικά ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόκειται να αποσταλούν στις οικείες Διευθύνσεις με τους ακόλουθους τρόπους:

Στην περίπτωση που η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Βαθμολογικό Κέντρο, τότε τα αποκόμματα μαζί με τις «Τελικές Εκτυπώσεις για Αποστολή στα Σχολεία» και τις «Τελικές Εκτυπώσεις για Ανάρτηση στα Σχολεία» θα αποσταλούν μαζί με τα αποκόμματα των υπόλοιπων υποψηφίων, των οποίων τα γραπτά βαθμολογήθηκαν στο συγκεκριμένο Β.Κ.
Στην περίπτωση που η Επιτροπή Εξέτασης λειτουργούσε σε Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο, θα αποστείλει τα αποκόμματα των υποψηφίων μαζί με τις «Τελικές Εκτυπώσεις για Αποστολή στα Σχολεία» και τις «Τελικές Εκτυπώσεις για Ανάρτηση στα Σχολεία» στον οικείο Διευθυντή, ο οποίος θα πρέπει να τα κρατήσει έως ότου παραλάβει τις βαθμολογίες των γραπτών από το οικείο Β.Κ., έτσι ώστε να ανακοινωθούν ταυτόχρονα οι βαθμοί για τους υποψήφιους κάθε Λυκείου.

Η ενημέρωση μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο κινητό των υποψηφίων

Υπενθυμίζεται πως λήγει σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου, η προθεσμία για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα λειτουργεί επικουρικά, καθώς δεν αναιρεί τη δυνατότητα των υποψηφίων να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ www.results.it.minedu.gov.gr , όπου θα μπορούν να ενημερωθούν τόσο για τη βαθμολογία τους, όσο και για τη σχολή εισαγωγής τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους  χαρακτήρες.


Την Παρασκευή 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password)

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2023, οι οποίοι πρόκειται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ), θα πρέπει να εξασφαλίσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου, προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Η διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω του Λυκείου τους ενώ η προθεσμία για την εξασφάλιση password ισχύει και για τους φετινούς τελειόφοιτους, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και σκοπεύουν να υποβάλουν Π.Μ.Δ.
Να τονιστεί πως, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους μόνο τα τμήματα προτίμησης, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Τα τμήματα, δηλαδή, που ο μέσος όρος των βαθμολογικών τους επιδόσεων θα είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αφού συνυπολογιστεί η ΕΒΕ και του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.
Μηχανογραφικό Δελτίο ή Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο θα μπορούν να υποβάλουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2023 μετά τα μέσα Ιουλίου, με επικρατέστερες καταληκτικές ημερομηνίες, να είναι η 18 ή η 20η Ιουλίου 2023.

Στο μεταξύ, και μέχρι τη λήξη της συγκεκριμένης προθεσμίας, θα υπάρχει η δυνατότητα πρόχειρης αποθήκευσης του ΜΔ ή του ΠΜΔ, προκειμένου να υπάρχει η ευχέρεια τυχόν αλλαγών.

Τον Ιούλιο οι υποψήφιοι:
Την πρώτη εβδομάδα, θα ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους στα ειδικά μαθήματα
Τη δεύτερη/τρίτη εβδομάδα, θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία
Την τέταρτη εβδομάδα, θα μάθουν τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα ενημερωθούν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης