Οι δράστες 43 κλοπών δηλητηρίασαν σκύλο φύλακα σε εργοστάσιο

Οι δράστες 43 κλοπών δηλητηρίασαν σκύλο φύλακα σε εργοστάσιο

Η συνολική λεία των δραστών ξεπερνά τα 150.000 ευρώ

guard_dog
Εξοπλισμένοι με όλα τα τεχνικά μέσα ήταν οι αδίστακτοι κακοποιοί που δρούσαν για περισσότερο από δυο χρόνια σε περιοχές της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας, όπου διέπραξαν συνολικά 43 κλοπές αποκομίζοντας λεία αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Σε μια περίπτωση αποπειράθηκαν να θανατώσουν με φόλα τον σκύλο φύλακα σε ένα εργοστάσιο, από το οποίο άρπαξαν χάλκινα πηνία!

Η δράση της εγκληματικής ομάδας που είχε ξεκινήσει το Μάρτιο του 2021, διαλευκάνθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών και ταυτοποιήθηκαν τα 12 μέλη της που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, διέπραξαν 39 τετελεσμένες κλοπές και τέσσερις απόπειρες σε εργοστάσια, εταιρείες, ένα συνεργείο, ένα φανοποιείο, μια αποθήκη και ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Η λεία των κλοπών ήταν καλώδια χαλκού, χάλκινα πηνία, καλώδια ηλεκτροδότησης, δυο λεβιέ, ένα αυτοκίνητο, χάλκινες μπάρες, 200 κιλά σκραπ και 46 μεταλλικές φιάλες, συνολικής αξίας 140.000 ευρώ. Ακόμη, είχαν αρπάξει από σταθμευμένα οχήματα, ένα συνεργείο και ένα κατάστημα ανταλλακτικών 39 καταλύτες οχημάτων αξίας 12.200 ευρώ. Μάλιστα, για να ξηλώνουν τους καταλύτες τους οποίους μεταπωλούσαν έναντι 150 ως 700 ευρώ τον καθένα, χρησιμοποιούσαν ανυψωτικούς γρύλλους, τροχούς και ηλεκτρικές σέγες!

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 12 κατηγορούμενων για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση των κανόνων για την ευζωία των ζώων συντροφιάς κατά περίπτωση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές.





Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανός έβαλε στη σειρά τους 3 γιους του και τους εκτέλεσε - Καρέ καρέ η σύλληψη

Από το 2018 γνώριζαν για «ακραίους κινδύνους» στο υποβρύχιο που χάθηκε - Η μήνυση-φωτιά για την OceanGate

«Με απειλεί, με δέρνει και λέει στο παιδί μας πως θα με σκοτώσει», καταγγέλλει 40χρονη από την Πάτρα τον πρώην σύζυγό της  


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης