Πανελλαδικές 2023: Από σήμερα η απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά

Πανελλαδικές 2023: Από σήμερα η απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά

Στις 30 Ιουνίου η λήξη της προθεσμίας - Σε αναμονή μέχρι το τέλος του μήνα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών

2023_panelladikes
Σήμερα, 19 Ιουνίου 2023 ξεκινά η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.). Στις 30 Ιουνίου η λήξη της προθεσμίας.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών για τις Πανελλαδικές μέχρι το τέλος του μήνα – χωρίς να αποκλείεται και πριν τις εκλογές – οι υποψήφιοι τόσο από τα Γενικά Λύκεια, όσο και από τα ΕΠΑΛ, μπορούν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου να απευθύνονται στο Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), απαραίτητο για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για τα πανεπιστήμια ή και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για τα δημόσια ΙΕΚ. Προσωπικό κωδικό ασφάλειας θα μπορούν να αποκτήσουν και οι φετινοί τελειόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις πανελλαδικές αλλά με το απολυτήριο επιθυμούν να εισαχθούν σε δημόσιο ΙΕΚ, μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η προθεσμία για την απόκτηση password λήγει για όλους την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Οι κατηγορίες των υποψηφίων, οι οποίοι μπορούν από σήμερα 19 Ιουνίου να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), προκειμένου να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό ή του Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο:

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις (2023), προερχόμενοι είτε από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), είτε από τα ΕΠΑΛ, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για τα πανεπιστήμια ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για τα δημόσια ΙΕΚ. Και για τις δύο περιπτώσεις μηχανογραφικών δελτίων, το password είναι κοινό.

Οι φετινοί απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (2023), οι οποίοι δεν πήραν μέρος στις Πανελλαδικές αλλά μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, θα διεκδικήσουν μία θέση στα δημόσια ΙΕΚ.

Κλείσιμο
Οι υποψήφιοι από τα προηγούμενα έτη, 2021 και 2022, οι οποίοι αν και δεν συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, στοχεύουν στην εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ με την κατηγορία του 10% των θέσεων των εισακτέων. Οι περιπτώσεις αυτές, αφορούν τους απόφοιτους, που ‘διατηρούν’ τα μόρια, που είχαν εξασφαλίσει στην τελευταία τους εξέταση, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν ούτε στα ειδικά μαθήματα, ούτε στα αγωνίσματα των ΤΕΦΑΑ.

Για όλους τους υποψήφιους, το χρονικό διάστημα για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι το ίδιο: 19-30 Ιουνίου 2023. Επιπλέον, κοινό για όλους θα είναι και το χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα κληθούν να υποβάλουν το Μ.Δ. ή/και το Π.Μ.Δ., όταν αυτό ανακοινωθεί.

Οι υποψήφιοι, που είχαν μεν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 αλλά παραπέμπονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα καταθέσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις. Τότε, θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Σημαντική υπενθύμιση:

Προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα sms για τη βαθμολογία τους, καθώς και για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή στα ΙΕΚ σε δεύτερο χρόνο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν μέχρι τις 23 Ιουνίου στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, www.smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.gov.gr και να συμπληρώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.


Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ στην Κω: Τι προβληματίζει τις Αρχές για το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια

Επιστρέφει από σήμερα το καλοκαίρι - Άνοδος της θερμοκρασίας, περιορισμός της αστάθειας

Πάνω από 30.000 πρώην κρατούμενοι επέστρεψαν στη Ρωσία αφού πολέμησαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Βάγκνερ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε  LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης