Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία αγαπάει τους πάντες, όταν βλέπει διάκριση υπάρχει αρρώστια

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία αγαπάει τους πάντες, όταν βλέπει διάκριση υπάρχει αρρώστια

«Aγαπάμε τους Χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπαμε και όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος ενόψει των εκλογών του Ιουνίου

arxiepiskopos-ieronimos
Σε νέα δήλωση για τη συζητήση που γίνεται περί προσπάθειας ιερέων και ιεραρχών να ασκήσουν επιρροή υπέρ κομμάτων ενόψει των εκλογών του Ιουνίου προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το πρωί της Τρίτης κατά την προσέλευσή του στη δεύτερη ημέρα συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Η Εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπει ότι γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια» είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος και συμπλήρωσε: «αγαπάμε τους Χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπαμε και όλους τους Έλληνες».

Η δημοσιογράφος ρώτησε στη συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ειδικά για το κόμμα ΝΙΚΗ με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος να απαντάει ότι όσα είχε πει παραπάνω είναι «μέσα σε αυτό το πνεύμα».

«Όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε είτε είναι Χριστιανοί είτε μη Χριστιανοί είτε έχουν ιδιορρυθμίες» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctbauo91ooq1)

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δημόσια δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας» στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

«Ως εδώ» είχε διαμηνύσει ο κ. Ιερώνυμος τονίζοντας: «Δεν πρόκειται να ανεχθώ ούτε την χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς, ούτε όμως την ομοίως βλάσφημη απόπειρα στοχοποίησης της Εκκλησίας μας ως δήθεν παράγοντα ‘'υπόγειας'' ή ‘'μυστικής'' ανάμιξης σε διαδικασίες και σε ζητήματα απολύτως αλλότρια με την αποστολή Της».

Σε υψηλούς τόνους, ο Αρχιεπίσκοπος είχε τονίσει ότι επιχειρείται «με ανάρμοστο, ανοίκειο και δόλιο τρόπο και προς εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων» η δήθεν «εμπλοκή» της εκκλησίας, στα πολιτικά δρώμενα, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Κλείσιμο
«Η Εκκλησία μας, όπως σοφά και έγκαιρα, είχε επισημάνει ο μεγάλος προκάτοχός μου Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ ούτε πολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, ούτε ‘'κομματίζεται'' θα πρόσθετα εγώ, αλλά πορεύεται» είχε επισημάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ειδήσεις σήμερα:

Προβληματίζει το «άγριο πρόσωπο» του στρεπτόκκοκου - Τα συμπτώματα που πρέπει να σημάνουν συναγερμό

Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος από την 1η Οκτωβρίου

Σκύλος στη θάλασσα - Τι επιτρέπεται βάσει νόμου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης