Ωρωπός: Έβλεπαν live από τις κάμερες τους διαρρήκτες με το «χρυσό» τζιπ να αδειάζουν το σπίτι τους - Η μαρτυρία θύματος

Ωρωπός: Έβλεπαν live από τις κάμερες τους διαρρήκτες με το «χρυσό» τζιπ να αδειάζουν το σπίτι τους - Η μαρτυρία θύματος

«Φτάσαμε δύο λεπτά αφού είχαν φύγει» δήλωσε το θύμα της ληστείας

simmoria
«Μπήκαμε στις κάμερες και βλέπαμε όλη τη ληστεία κυριολεκτικά» αναφέρει ένα θύμα της συμμορίας με το «χρυσό» τζιπ που «χτυπούσε» πολυτελείς κατοικίες στη βορειοανατολική Αττική.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε η ΕΡΤ δύο μέλη της σπείρας είχαν τρυπώσει σε μονοκατοικία στον Ωρωπό και με χειρουργικές κινήσεις αφαίρεσαν από συρτάρια και ντουλάπες χρήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή. Ο πατέρας Σπυρίδων, ιδιοκτήτης του σπιτιού, έβλεπε σε απευθείας σύνδεση τους διαρρήκτες να αδειάζουν κάθε τι πολύτιμο έβρισκαν στα δωμάτια και στο σαλόνι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct851sjfmhp5)

«Ήμασταν συνδεδεμένοι με ένα κέντρο ασφαλείας. Μπήκαμε στις κάμερες και βλέπαμε όλη τη ληστεία κυριολεκτικά, αλλά δυστυχώς φτάσαμε δύο λεπτά αφού είχαν φύγει» δήλωσε το θύμα της ληστείας.

Τελικά οι δράστες έφτασαν έξω από την οικία του ιερέα στην οδό Σπύρου Θηβαίου με το «χρυσαφί» τζιπ το οποίο είχαν νοικιάσει. Στο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ φαίνεται το πολυτελές αυτοκίνητο της συμμορίας που χρησιμοποίησαν και σε άλλες διαρρήξεις.

«Οι γείτονές μας είδαν ένα τζιπ παρκαρισμένο απ' έξω, μία κυρία η οποία ήταν οδηγός του τζιπ και τα δύο παιδιά που τους βλέπουμε να μπαίνουν μέσα στο σπίτι» ανέφερε ο ιερέας.

Χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες

Το τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού συνέλαβε τρία μέλη της σπείρας μετά από διάρρηξη σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους καταδίωξαν και όταν το όχημά τους ακινητοποιήθηκε στη γέφυρα Καλυφτάκη και τους πέρασαν χειροπέδες.

Πάντα χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών που είχαν στοχοποιήσει και όταν διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες εισέβαλλαν στο εσωτερικό και άρπαζαν ότι πολύτιμο έβρισκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού τους ταυτοποίησαν σε δέκα κλοπές σε σπίτια στο Πολυδένδρι, Ιπποκράτειο, Πολιτεία, Αφίδνες, Ωρωπό και Νέα Μάκρη, με την λεία τους να ξεπερνάει συνολικά τις 170.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Λασίθι: Σημείωμα είχε αφήσει ο ένας από τους δύο 35χρονους αστυνομικούς που βρέθηκαν απαγχονισμένοι

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: «Βροχή» από σφαίρες στο σώμα του οδηγού - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Τζον Λένον: Στο φως νέα στοιχεία για τη δολοφονία του - Ήταν δύο οι δράστες;

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης