Νέα Μάκρη: H 18χρονη έγκυος πέθανε από ενδομήτρια αιμορραγία - Οι συγγενείς επιμένουν πως περίμενε ασθενοφόρο για ώρες

Νέα Μάκρη: H 18χρονη έγκυος πέθανε από ενδομήτρια αιμορραγία - Οι συγγενείς επιμένουν πως περίμενε ασθενοφόρο για ώρες

Για εγκληματική καθυστέρηση κάνουν λόγο οι συγγενείς - Τι λέει η ανιψιά της στο protothema.gr

19xroni-mak
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο θάνατος της 18χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να δίνει εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας την ώρα που το ΕΚΑΒ διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες κατά τη διαχείριση του περιστατικού.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της αδικοχαμένης εγκύου αποδίδει το θάνατό της σε ενδομήτρια αιμορραγία αλλά οι συγγενείς της 18χρονης κάνουν λόγο για εγκληματική καθυστέρηση κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της μητέρας και του εμβρύου.

Οι συγγενείς της νεκρής υποστηρίζουν πως η πρώτη κλήση προς το 166 έγινε στις 8 το πρωί και ακολούθησαν δύο ακόμη κλήσεις, μια στις 9.30 και μια στις 11.30, στις οποίες απεύθυναν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση της κοπέλας.

Σύμφωνα με την οικογένεια της 18χρονης, το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι επί της οδού Μπρεδάκη μετά τη 1 το μεσημέρι όταν η έγκυος είχε ήδη χαμηλό σφυγμό.

Πηγές από το ΕΚΑΒ επισημαίνουν πως η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης και στην καρτέλα δηλώθηκε αδιαθεσία και καταβολή μιας εγκύου 8 μηνών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά δεδομένου και του προχωρημένου της εγκυμοσύνης.

Κλείσιμο
Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, στις 12:35 το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα για την έγκυο στο οποίο αναφέρθηκε ότι η κοπέλα πονάει και μάλλον γεννάει.

Άμεσα, αναχώρησε μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό η οποία έφτασε στο σπίτι της κοπέλας σε 25 λεπτά, στις 13:00 μετά το μεσημέρι.

Εκεί, οι διασώστες έκαναν ΚΑΡΠΑ στην 18χρονη και τη διασωλήνωσαν προκειμένου να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η έγκυος κατέληξε μαζί με το 8 μηνών έμβρυο.

Η ανιψιά της αδικοχαμένης γυναίκας μίλησε στο protothema.gr για τις δραματικές ώρες που πέρασε η 18χρονη στο σπίτι τους στην Νέα Μάκρη περιμένοντας 4 ώρες μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ.

Όπως καταγγέλλει, οι συγγενείς της κάλεσαν 20 φορές στο 166 αλλά η απάντηση που λάμβαναν είναι πως δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο...

«Σηκώθηκε το πρωί, έστειλε τον άνδρα της για δουλειά. Πήγε τουαλέτα και εκεί άρχισαν μερικοί πόνοι. Παίρνει τον άντρα της, έρχεται πίσω. Άρχισε να κάνει εμετούς, να παγώνει, να της φεύγουν τα μάτια από εδώ και από εκεί, να μουδιάζει. Και πήραμε το ΕΚΑΒ από τις 10 παρά 20, ξαναπήραμε στις 11.30, το πήραμε για 20 φορές. Μας κοροϊδευαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα, ότι το ΕΚΑΒ είναι στο δρόμο. Μας είπαν ότι έχει υψηλή πίεση. Είχαμε πάρει και στις 8 το πρωί. Τελικά, το ασθενοφόρο ήρθε κατά τη 1.30 που η κοπέλα ήταν με σφυγμό αλλά ο σφυγμός της ήταν πολύ χαμηλός», λέει η 16χρονη ενώ αναφέρει πως η οικογένειά της κάλεσε ταξί προκειμένου να μεταφέρει την έγκυο στο Νοσοκομείο αλλά ο οδηγός δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη διακομιδή.

Ειδήσεις σήμερα:

Γνωστός ως «Ράμπο» ο ένας από τους δύο που εκτελέστηκαν στον Κορυδαλλό - Δείτε φωτογραφίες

Νέος πρύτανης στο ΕΚΠΑ ο πρόεδρος της Ιατρικής, Γεράσιμος Σιάσος

Τα τρία στοιχεία που «δείχνουν» συμβόλαιο θανάτου για τη διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης