Πέλλα: Το μπουρίνι μετέτρεψε τα χωράφια σε... λιμνοθάλασσες - Καταστράφηκαν οι καλλιέργειες (βίντεο)

Πέλλα: Το μπουρίνι μετέτρεψε τα χωράφια σε... λιμνοθάλασσες - Καταστράφηκαν οι καλλιέργειες (βίντεο)

«Βγάζουμε νερά μέσα από τα χωράφια με κουβάδες» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας

chorafia
Καταστράφηκαν ολοσχερώς οι καλλιέργειες βαμβακιών και καλαμποκιών του δήμου Πέλλας μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες (29/05).




«Οι καλλιέργειες σε καλαμπόκια, βαμβάκια και βιομηχανικά φασολάκια καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά και ιδίως για τα πρώτα δύο. Βγάζουμε νερά μέσα από τα χωράφια. Μιλάμε για ολική καταστροφή, ενώ ακόμη και σήμερα βρέχει» τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας, Γιώργος Παπαδόπουλος.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας “παίρνει” χρονικά να σπείρουμε. Η περίοδος της σποράς του βαμβακιού θεωρητικά ήταν μέχρι αυτή την περίοδο, δηλαδή τέλη Μαΐου, αλλά και πάλι το ρίσκο είναι τεράστιο. Όταν στις 30 του μήνα βγάζω νερά από το χωράφι, θέλω τουλάχιστον 10 ημέρες για να σπείρω και πάλι» προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

kalliergeies_pella_agrοtes_grtimes_eidhseis4
kalliergeies_pella_agrοtes_grtimes_eidhseis5
Κλείσιμο


Πώς πλημμύρισαν τα χωράφια στον δήμο Πέλλας

Με βάση τα λεγόμενα του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων και σε συνδυασμό με το τελευταίο μπουρίνι, τα χωράφια «γέμισαν» με νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφήσουν περισσότερα ύδατα. «Η τεράστια ζημιά έγινε, διότι καθημερινά έβρεχε και σε συνδυασμό με το έντονο μπουρίνι προχθές τα έκανε “όλα θάλασσα”. Αν πάμε στον κάμπο, θα δείτε πως όλοι οι αγρότες βγάζουν με κουβάδες και ό,τι έχουν τα νερά από τα χωράφια τους» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

kalliergeies_pella_agrοtes_grtimes_eidhseis
kalliergeies_pella_agrοtes_grtimes_eidhseis3-1


Οι καλλιέργειες βαμβακιού, σύμφωνα με αγρότες της περιοχής, είναι από τις δυναμικότερες του κάμπου των Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω των μεγάλων καταστροφών στα χωράφια που μετατράπηκαν σε… λιμνοθάλασσες.

Τέλος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι αν οι συγκεκριμένες καταστροφές είχαν συμβεί στα μέσα Απριλίου, θα υπήρχαν κάποιες μικρές ελπίδες, ώστε αρχικά να σπείρουν οι αγρότες τα βαμβάκια και τα καλαμπόκια και στη συνέχεια αυτά τα αποδώσουν καρπούς. «Ωστόσο, και πάλι η κατάσταση θα ήταν πολύ δύσκολη. Ας πούμε ότι αποφασίζουμε να σπείρουμε φασολάκι βιομηχανικό σε ένα χωράφι που είχαμε σπείρει το προηγούμενο διάστημα βαμβάκι. Το αποτέλεσμα μάλλον θα ήταν μηδενικό, διότι ήδη είχαν τοποθετηθεί φάρμακα για το βαμβάκι, με αποτέλεσμα να κατέστρεφαν τον σπόρο από το φασολάκι».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Άρχισαν τις φορομπηχτικές δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Πώς χτύπησαν οι χάκερς τις ενδοσχολικές εξετάσεις - Κανένα πρόβλημα με τις Πανελλαδικές

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης