Φρέντη Μπελέρης: Ο Μπακογιάννης καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Φρέντη Μπελέρης: Ο Μπακογιάννης καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

«Διαφωνούσαν με το ψήφισμα της απελευθέρωσης» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων αφότου τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν 

kostas-mpakogiannis
Στο ψήφισμα, στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλοντας τη στάση δύοπ κομμάτων της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που καταψήφισαν. 

«Η παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και λοιπές αριστερές δυνάμεις διαφώνησαν. Δυστυχώς, επέμειναν στη διαφωνία τους» τόνισε ειδικότερα ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Mega. 


Την άμεση απελευθέρωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας, καθώς και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών Παντελή Κοκαβέση που κρατούνται από τις αλβανικές αρχές, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, με ψήφισμα συμπαράστασης, υπογραμμίζει την ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ως προς την υπόθεση Μπελέρη ενώ με έμφαση επισημαίνεται πως η «εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

Κλείσιμο
Το ψήφισμά όμως, καταψήφισαν οι προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ παρατάξεις. 

«Εμείς είπαμε πως θα κάνουμε το αυτονόητο και θα φέρουμε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης στο συνάδελφο δήμαρχο. Γράψαμε το ψήφισμα πολύ προσεκτικά ώστε να εκφράζει όλες τις δυνάμεις του Συμβουλίου. Να θυμίσω πως είχαμε κάνει κάτι ανάλογο με τον Ιμάμογλου. Η παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και λοιπές αριστερές δυνάμεις διαφώνησαν. Δυστυχώς, επιμείνανε στη διαφωνία τους. Δεν κατάφερα να καταλάβω γιατί. Είναι κρίμα όταν δεν βγάζουμε μία εικόνα πως είμαστε μία γροθιά. Όταν μιλάει η Αθήνα για δημοκρατία, έξω την παίρνουν σοβαρά» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Σητεία: Η χώρα χρειάζεται πάνω από όλα σταθερή κυβέρνηση

Εκλογές 2023: Άρχισαν τις φορομπηχτικές δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ μετά τον ΣΥΡΙΖΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Πώς χτύπησαν οι χάκερς τις ενδοσχολικές εξετάσεις - Κανένα πρόβλημα με τις Πανελλαδικές

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης