Για λίγες ώρες στην Ελαφόνησο ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, για τα... λεοντόψαρα της Μεσογείου

Για λίγες ώρες στην Ελαφόνησο ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, για τα... λεοντόψαρα της Μεσογείου

Παρέστη στο οικολογικό συμπόσιο «Elafonisos Eco Week» για την αειφόρο ανάπτυξη για την προστασία του περιβάλλοντος

albert11
Στην Ελαφόνησο -το ελληνικό νησί που επιθυμούσε διακαώς να επισκεφθεί- έφτασε σήμερα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό ως επίτιμος προσκεκλημένος του συμποσίου «Elafonisos Eco Week» που διοργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρίγκιπας του Μονακό παρέμεινε στο «μοναδικό» νησί της Πελοποννήσου για λίγες ώρες, αλλά δεσμεύθηκε πως θα επιστρέψει. «Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανακαλύψω αυτό το μοναδικό νησί. Δυστυχώς θα είμα εδώ μόνο για λίγες ώρες, όμως αυτές οι λίγες ώρες αρκούν για να μου δώσουν το κίνητρο να το επισκεφθώ ξανά. Σήμερα είμαστε συγκετρωμένοι εδώ για να αναλάβουμε μια κοινή δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη» ανέφερε παρευρισκόμενος στο συμπόσιο.



Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Αλβέρτου έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της δημάρχου του νησιού, Έφης Λιάρου, τον περασμένο μήνα σε συμπόσιο στο Μονακό με αφορμή  πρωτοποριακή έρευνα για το αυξανόμενο πρόβλημα των λεοντόψαρων στη Μεσόγειο που έκανε ο οικολογικός σύλλογος του νησιού στην «Εβδομάδα Ωκεανών» στο μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής. Το οικολογικό συμπόσιο στην Ελαφόνησο θα διεξαχθεί την περίοδο 29/05-04/06.


Κλείσιμο

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της φύσης. Και όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος, «δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία του προορισμού και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η τιμητική για το νησί μας επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου».

Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική του δήμου έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες στη βάση του συνθήματος «επιλεγμένη από τη φύση» που υλοποιούνται συστηματικά με μια σειρά δράσεων που, πέρα από τη συμμετοχή στο φόρουμ στο Μονακό, αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα με διαφορετική θεματολογία, όπως η πολιτιστική διπλωματία, το πρόγραμμα Interreg Greece Italy και ο γαμήλιος τουρισμός, που δίνουν τη δυνατότητα στο νησί να καταστεί ευρύτερα γνωστό στο παγκόσμιο κοινό με ειδικά ποιοτικά ενδιαφέροντα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς θα βγει σταθερή κυβέρνηση - Τα σενάρια και οι κίνδυνοι της κάλπης, η ΝΔ χρειάζεται τουλάχιστον 39%

Κάρπαθος: Σάλος με το βίντεο από ταβέρνα που βάζουν ζωντανά ψάρια στο τηγάνι

Θεσσαλονίκη: Βελτιώθηκε η υγεία της ερπετολόγου που την δάγκωσε οχιά σε σχολείο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης