Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις οπαδικής βίας σε βάρος ανήλικων: Σχηματίστηκε δικογραφία για 4 άτομα

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις οπαδικής βίας σε βάρος ανήλικων: Σχηματίστηκε δικογραφία για 4 άτομα

Πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς ομάδας, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με άλλα άτομα, που αναζητούνται, πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε βάρος μη οργανωμένων φιλάθλων

Collage_Maker-24-May-2023-12-33-AM-1974
Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων οπαδικής βίας σε βάρος ανήλικων που έγιναν στις 5 και 23 Δεκεμβρίου 2022 στην περιοχή των Γλυκών Νερών και στο Χαλάνδρι, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, σε συνδυασμό με ληστεία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, νομοθεσία για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για οπαδούς ομάδας που φέρεται να ανήκουν σε οργανωμένους συνδέσμους, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού με άλλα άτομα, που αναζητούνται, πραγματοποιούσαν ομαδικές επιθέσεις σε βάρος μη οργανωμένων φιλάθλων άλλης ομάδας, κυρίως ανηλίκων, κατά τη διάρκεια επιστροφής τους από αγώνες.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μετά από αγώνα μεταξύ των ομάδων τους, εντόπιζαν τα θύματά τους κατά την αποβίβασή τους από μέσα μαζικής μεταφοράς και πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις.

Στόχος των επιθέσεων ήταν να αφαιρέσουν από τα θύματα τα διακριτικά της ομάδας που έφεραν και να τα αναρτήσουν σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται οργανωμένος σύνδεσμος της ομάδας, καθώς και η περαιτέρω πρόκληση σωματικών βλαβών και αφαίρεση άλλων προσωπικών τους αντικειμένων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά, οι πολίτες επιβράβευσαν τις λύσεις που δώσαμε

Εκλογές 2023: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης (24/5) συγκαλεί η Σακελλαροπούλου

Πένθος στα Τρίκαλα για τον 37χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Αθήνα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης