Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την εκλογή Πρύτανη - Ποιοι εξελέγησαν για το Συμβούλιο Διοίκησης

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την εκλογή Πρύτανη - Ποιοι εξελέγησαν για το Συμβούλιο Διοίκησης

Εντός των επομένων ημερών η εκλογή των πέντω εξωτερικών μελών

εκπα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκλογής νέου Πρύτανη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Την περασμένη Πέμπτη 11 Μαίου έγινε η εκλογική διαδικασία που ανέδειξε τα έξι νέα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Οι εκλογές έγιναν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα ταξινομικής ψηφοφορίας το οποίο νομοθετήθηκε και ισχύει από τον Ιούλιο του 2022

Οι εκλογές έγιναν ανάμεσα στα μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ (είναι περίπου 1.600 συνολικά ) που ψήφισαν ( έχουν μέχρι 6 επιλογές) για το Συμβούλιο Διοίκησης και εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι εξής καθηγητές (δείτε εδώ το επίσημο πρακτικό εκλογής):

- Γεράσιμος Σιάσος, Σχολή Επιστημών Υγείας  - (Η κυρία Θεοδώρα Ψαλτοπούλου επίσης από την Ιατρική Σχολή πήρε 10 λιγότερες ψήφους από τον κ. Σιάσο , αλλά δεν εξελέγη, καθώς από την κάθε σχολή εκλέγεται ένας)

- Νίκος Θωμαΐδης, Σχολή Θετικών Επιστημών 

- Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Φιλοσοφική Σχολή 

- Δημήτρης Καινούργιος, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

- Αθανασία Σμυρνιώτου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού 

- Σπύρος Βλαχόπουλος, Νομική Σχολή 

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, καθηγητών δηλαδή εγνωσμένης αξίας από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, και άλλες προσωπικότητες. Η επιλογή γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία από τα εσωτερικά μέλη που είναι ήδη εκλεγμένα από τη βάση των μελών ΔΕΠ, από τους έξι δηλαδή καθηγητές που προαναφέραμε.

Κλείσιμο
Το τρίτο και τελευταίο στάδιο είναι η εκλογή του Πρύτανη, που βγαίνει από όλα τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, με αυξημένη πλειοψηφία και είναι υποχρεωτικά ένα από τα εσωτερικά του μέλη.

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιος θα διαδεχθεί τον Πρύτανη Αθανάσιο-Μελέτιο Δημόπουλο, με τους δύο πρώτους στη σειρά εκλογής να έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Σημειώνεται πως αν οι «έξι» δεν συμφωνήσουν στην επιλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (αν υπάρξει δηλάδη ισοψηφία 3-3), τότε οι εκλογές στο ΕΚΠΑ θα επαναληφθούν. 



Ειδήσεις σήμερα:

Τα αδέλφια από την Αρμενία σκότωσαν τον 52χρονο γιατί ήθελαν να κλείσει το μαγαζί του

Η Loreen σάρωσε, η Φινλανδία εντυπωσίασε, το Ισραήλ γοήτευσε και η Ιταλία μάγεψε στη Eurovision

Αμετανόητοι στο ΜεΡΑ25 για τη χειραψία που δεν έδωσαν στον Μητσοτάκη στην Κυψέλη: «Πολύ σωστά έπραξαν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης