Αλβανία: Παραμένει κρατούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρ. Μπελέρης

Αλβανία: Παραμένει κρατούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρ. Μπελέρης

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη για «εξαγορά ψήφων»  - Τηλεφώνημα Δένδια σε Ράμα, παρέμβαση και από Θεοδωρικάκο - Δείτε το βίντεο της σύλληψης

dimarxos-mak
Δεν επιβεβαιώνεται οτι αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί, ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Συγκεκριμένα ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαμέσω του ανταποκριτή του στο Αργυρόκαστρο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εκτός του Φρέντι Μπελέρη που παραμένει κρατούμενος, μαζί του βρίσκονται σε κράτηση ο δικηγόρος του, αλλά και ο συνεργάτης του υποψήφιου Δημάρχου. Μάλιστα, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι αρχές της χώρας έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη του συνεργάτη και του έχουν απαγγείλει κατηγορίες για εξαγορά ψήφων. 

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφού νωρίτερα ενημέρωσε για το ζήτημα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας, ενώ η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Κλείσιμο



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, είχε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμμάρας, Διονύση- Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Κατρούγκαλος: Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατραούγκαλος σχολίασε τη  σύλληψη του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη με ανάρτηση: 

Η σύλληψη και κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας και υποψήφιου Δημάρχου, Φρέντυ Μπελέρυ, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, δημιουργεί σοβαρή ανησυχία και ερωτήματα. Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση.

Αναμένουμε ότι πέραν του αυτονόητου διαβήματος σε διμερές επίπεδο, η Κυβέρνηση θα κινητοποιηθεί αποφασιστικά και σε επίπεδο ΕΕ και ΟΑΣΕ.

Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη. Δεν αρκούν οι φιέστες.

 


Δείτε βίντεο από την σύλληψη

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του όταν εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Χιμάρα: Ασφαλίτες του Ράμα συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και συνεργάτες του δίχως αιτία.

Posted by Himara.gr on Thursday, May 11, 2023


Ειδήσεις σήμερα:

Απολογείται ο πατέρας του βρέφους στην Άρτα - Τι του είπε η σύζυγός του στην πρώτη τους συνάντηση


Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Ελλάδα βρέθηκε εκτός τελικού της Eurovision

«Μαχαίρι, μαχαίρι» - Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν 34χρονη μέσα σε σπίτι στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης