Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Ψυχρός, ψύχραιμος και κακός ηθοποιός ο Αναγνωστόπουλος» κατέθεσαν οι αστυνομικοί

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Ψυχρός, ψύχραιμος και κακός ηθοποιός ο Αναγνωστόπουλος» κατέθεσαν οι αστυνομικοί

«Αποδέχομαι τις κατηγορίες όχι όμως με τον τρόπο που περιγράφονται... Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα... Ζητώ από όλους συγγνώμη», δήλωσε ο κατηγορούμενος

5846468
Πιστός στην αρχική του θέση ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύζυγό του Καραλάιν μέσα στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του '21, έμεινε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την έναρξη της δίκης του, σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο ίδιος, αφού δήλωσε «έγγαμος χήρος και πατέρας ενός ανηλίκου», ανέφερε ότι αποδέχεται τις εις βάρος του κατηγορίες όχι όμως, όπως είπε, με το τρόπο που περιγράφονται στο σκεπτικό της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.

Μάλιστα για πρώτη φορά οι συνήγοροί του κατηγορουμένου πρότειναν έξι μάρτυρες υπεράσπισης του 35χρονου καταδικασθέντα, ανάμεσα τους και οι γονείς του. Ακόμη προέβαλλαν- όπως και πρωτόδικα - τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας τους τέλεσε τη δολοφονία της Καρολάιν εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Νωρίτερα μετά και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ο Μπάμπης Αναγωστόπουλος κλήθηκε να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών και δήλωσε: «Αποδέχομαι τις κατηγορίες όχι όμως με τον τρόπο που περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος. Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη την στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο συγγνώμη».

«Κακός ηθοποιός»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και κατέθεσε ο αστυνομικός Χρ. Βαρδίκος, ο οποίος είχε πάρει αγκαλιά τη μικρή Λυδία και την είχε βγάλει έξω από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών μετά τη δολοφονία της μητέρας της.

«Υπηρετούσα τότε στην Άμεση Δράση. Γύρω στις 6: 15 το πρωί λάβαμε σήμα για άτομο που καλεί σε βοήθεια. Φτάσαμε άμεσα στο σημείο γιατί ήμασταν κοντά. Είδαμε μια γειτόνισσα που κράταγε ένα τηλέφωνο και το έχει σε ανοιχτή ακρόαση. Ακούσαμε μια ανδρική φωνή που φώναζε πνιχτά «βοήθεια μιας σκοτώνουν». Μας πήγε η γειτόνισσα στη πίσω πλευρά του σπιτιού και εκεί ήταν ένα παράθυρο που σαν πρώτη εικόνα φαίνονταν να ήταν παραβιασμένο. Όταν είδαμε ότι υπάρχει πιθανή διάρρηξη ενημερώσαμε το κέντρο και ήρθαν ενισχύσεις. Συνολικά ήμασταν στο σημείο πέντε αστυνομικοί. Μπήκαμε στο σπίτι οι τέσσερις. Στο υπόγειο δεν υπήρχε τίποτα ήταν όλα εντάξει. Ανεβήκαμε στο ισόγειο όπου ήταν η κουζίνα και το σαλόνι. Ανεβαίνοντας είδα ένα περιφραγμένο χώρο για κατοικίδια και εκεί υπήρχαν κόπρανα ζώου. Μετά στην αρχή του ισόγειο είδαμε το σκυλάκι νεκρό στη κουπαστή της σκάλας. Ανεβήκαμε στη σοφίτα και είδαμε μισάνοιχτη την πόρτα. Υπήρχε ένα κρεβάτι διπλό. Εκεί ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Φαίνονταν ότι ήταν νεκρή. Αριστερά δεμένος σε χέρια και πόδια ήταν ο κατηγορούμενος. Το στόμα και τα ματιά του ήταν κλειστά με καφέ ταινία».

Πρόεδρος: Υπήρχε και το παιδί;

Μάρτυρας: Ναι, πάνω στο κρεβάτι με τα χέρια του στη μητέρα του. Ήταν μωρό δεν έκλαιγε όταν μπήκαμε εμείς. Γύρισε και μας κοίταξε.

Πρόεδρος: Το θύμα σε τι κατάσταση ήταν;

Μάρτυρας: Πισθάγκωνα δεμένο με ένα ύφασμα και επίσης δεμένο στο λαιμό με ύφασμα τύπου ότι την έχουν στραγγαλίσει.

Πρόεδρος: Μετά τι έγινε;

Μάρτυρας: Πήρα το μωρό στην αγκαλιά. Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο ο οποίος λύθηκε έκατσε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντας της «Καρολάιν αγάπη μου». Του είπαμε να απομακρυνθεί γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό του το έδωσα. Άρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσεις λίγο άγαρμπες ...Σαν να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Μας ότι τους λήστεψαν 3 άντρες με πιστόλια.

Πρόεδρος. Ήταν σφιχτά δεμένος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Απ΄ ότι ενημερώθηκα απ το συνάδελφο που τον έλυσε η ταινία στο λαιμό ήταν σφιχτά από τη μύτη και πάνω ήταν χαλαρά. Κατεβαίνοντας είδαμε το ζώο κρεμασμένο εκεί. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κατηγορουμένου. Σαν να μην το είδε. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που βγήκατε έξω τι έγινε;

Μάρτυρας: Εκεί άρχισαν πολλά περίεργα. Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο, ήταν απλά βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα… Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε «όχι ακόμη θα πάρω σε λίγο». Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. Επέμενε ότι πήρε τηλέφωνο εκείνες τις στιγμές με τη μύτη.

Πρόεδρος: Τι εκδοχή σας έδωσε για το θάνατο της συζύγου του;

Μάρτυρας: Μας έλεγε ότι επειδή τον δέσανε στο λαιμό ότι λιποθυμούσε και ξυπνούσε και δεν είδε πως έγινε και πως δεν ήξερε ότι ήταν νεκρή.

Πρόεδρος: Δηλαδή η εντύπωση που σας έδωσε ήταν ότι ήταν σε πανικό;

Μάρτυρας: Ναι. Ότι ήταν σε πανικό, ότι τους είχαν ληστέψει και ότι δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή. Μόλις κατεβήκαμε κάτω ο βοηθός μου είπε: «Αυτός το έκανε». Και αυτό το αναφέραμε μάλιστα.

Κλείσιμο
«Εγώ σοκαρίστικα με την εικόνα του παιδιού δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο. Ο κατηγορούμενος είχε μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε με τη στιγμή», είπε λίγο αργότερα ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας. «Δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ ότι το έκανε αυτός. Εκείνη τη στιγμή έβρισα το σύνοδο μου που είπε ότι «αυτός το έκανε». «Δεν ήταν καλός ηθοποιός»», σημείωσε ακόμη για τον κατηγορούμενο ο μάρτυρας αστυνομικός και τόνισε πως ούτε για το μωρό δεν ρώτησε ο κατηγορούμενος. «Εγώ πήρα μια κουβέρτα και το τύλιξα» είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 35χρονος πιλότους τις ώρες εκείνες του έλεγε συνεχώς «άσε με να ηρεμήσω», όταν εκείνος τον προέτρεπε να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. «Δεν έχω ξαναδεί άτομο να δρα με τέτοια ψυχραιμία» είπε ακόμη ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου εκείνες τις στιγμές.

Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος η ψυχρός;

Μάρτυρας: Και τα δύο.

Πολιτική Αγωγή: Της έλεγε είσαι καλά αγάπη μου ενώ ήταν νεκρή; Τι λέει σε εσάς αυτό;

Μάρτυρας: Σε μένα τι λέει; Ας μη το πω καλύτερα εδώ στο δικαστήριο, ας τα πουν οι ειδικοί.

Υπεράσπιση: Λέτε ότι δεν πήρε το παιδί αγκαλιά άλλα άνθρωπος του ΕΚΑΒ έχει καταθέσει ότι τον είδε να το παίρνει αγκαλιά...

Μάρτυρας: Σίγουρα τα πρώτο μισάωρο δεν πήρε το παιδί αγκαλιά. Τώρα αν το πήρε λίγο πριν έρθει το ασθενοφόρο δεν το ξέρω.

Υπεράσπιση: Είδατε ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό μέσα στο σπίτι ή πρόχειρο;

Μάρτυρας: Ήταν σκηνοθετημένο. Μπορεί να υπήρχε προχειρότητα, έλλειψη εμπειρίας. Δε θα πω αν ήταν καλά ή κακά, θα πω ότι ήταν κούτα, χαζά σκηνοθετημένο.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο αστυνομικός Κλεάνθης Αντωνόπουλος. Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας περιέγραψε ως εξής τα όσα είδε και βίωσε όταν έφτασε στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. «Στο υπόγειο είδα το παράθυρο ακουμπισμένο δεν ήταν άτσαλα τοποθετημένο. Μου έκανε εντύπωση αυτό. Φτάσαμε στο ισόγειο και είδα το κλουβάκι του σκύλου και κόπρανα. Ανεβήκαμε πάνω και βλέπω το σκυλί κρεμασμένο, το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα. Ακούσαμε μια πνιχτή φωνή να καλεί σε βοήθεια. Ακούγονταν σαν μεγάλος άνθρωπος. Μπαίνοντας στη σοφίτα βλέπω το μωρό να με κοιτάει στα μάτι με ηρεμία. Ακούμπαγε τα χέρια του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του. Μου έκανε εντύπωση πως το αφήσανε στο κρεβάτι και πως 2,5 ώρες μετά δεν είχε πέσει από αυτό. Είδα τον κατηγορούμενο δεμένο με σπάγκο και ταινία. Ζήτησα ένα μαχαίρι και άρχισα να τον λύνω..

Πρόεδρος:  Η εντύπωση που σας ήταν ότι κινδυνεύει;

Μάρτυρας: Ναι νόμιζα ότι μπορεί να πεθάνει.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας ανέφερε: «Είδα τη ταινία να πέφτει. Την είχε βάλλει ανάποδα όχι με την κόλλα στα μάτια, ανάποδα. Προφανώς για να μη κάνει ζημιά στα μάτια. Το δέσιμο στα χέρια και τα πόδια είχε μια χαλαρότητα. Με το που σηκώνεται πηγαίνει στη γυναίκα του την ακουμπάει μια στο ώμο και λέει «αγάπη μου», αν θυμάμαι καλά

Πρόεδρος: Πως ήταν το θύμα;

Μάρτυρας: Ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο. Μου έκανε και αυτό εντύπωση πως το θύμα ήταν δεμένο με ρούχο και ο κατηγορούμενος με σπάγκο. Ο κατηγορούμενος πήγε μια φορά στο θύμα και μετά δεν ασχολήθηκε άλλο, καθόλου. Όταν ο συνάδελφός μου του είπε «τελείωσε» είχε καμία αντίδραση. Μας έλεγε ότι μπήκαν τρεις με όπλο. Μας περιέγραψε και τη μάρκα του όπλου, κάτι που στα 20 χρόνια που υπηρετώ αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Μας είπε ότι εκείνον δεν τον σκότωσαν γιατί ήταν ψύχραιμος και ότι η Καραλάιν φώναζε και προσπαθούσε να αντισταθεί. Δεν είπε μια φορά «καταστράφηκα, τι έπαθα;». Εγώ είπα και στο ανθρωποκτονιών όταν πήγα να καταθέσω ότι αυτός το έχει κάνει. Μου είπαν «καλύτερα ένας ένοχος έξω παρά ένας αθώος στη φυλακή» εξηγώντας μου ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος πιλότος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 11 χρόνια κάθειρξη για την άγρια δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς αλλά και της σκυλίτσας τους Ρόξυ. Επί 40 μάλιστα ημέρες προέβαλε στους αστυνομικούς το σενάριο της ληστείας θρηνώντας μάλιστα και δημοσίως για την απώλεια της συζύγου του.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι διαβόητοι αδελφοί Μενέντεζ που σκότωσαν τους γονείς τους ζητούν αποφυλάκιση βάσει νέων στοιχείων

Ο Άλκης Καμπανός «ήταν πεσμένος και τον χτυπούσαν 3-4 άτομα» είπε στην απολογία του ο 5ος κατηγορούμενος

Η θλίψη του Καρόλου για τη φυγή του Χάρι και η πρόποση για τον εγγονό του Άρτσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης