Ασπρόπυργος: «Του παράγγελναν ποιο κορίτσι να βγάλει γυμνό», λέει η μητέρα της 12χρονης για τον μαθητή που συνελήφθη

Ασπρόπυργος: «Του παράγγελναν ποιο κορίτσι να βγάλει γυμνό», λέει η μητέρα της 12χρονης για τον μαθητή που συνελήφθη

Το περιστατικό έγινε γνωστό αφότου ο αδερφός ενός εκ των κοριτσιών χτύπησε τους δύο φίλους που «έγδυναν» τα κορίτσια με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

koritsi-stenaxorimeno-kinito
Σοκ στη σχολική κοινότητα του Ασπροπύργου έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για τη δράση ενός 15χρονου μαθητή ο οποίος διακινούσε φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών παρουσιάζοντάς τες ως γυμνές μετά από επεξεργασία που είχε κάνει στις εικόνες με τη χρήση προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η υπόθεση ήρθε στο "φως" μετά τη μήνυση που υπέβαλαν σε βάρος του μαθητή γυμνασίου οι γονείς των θυμάτων στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου. Η μητέρα ενός εκ των κοριτσιών καταγγέλει στο protothema.gr πως ο 15χρονος είχε υλικό το οποίο πρόλαβε να διαγράψει από το κινητό του ενώ πίσω από τη νοσηρή του δράση φέρεται να βρίσκεται ένας συμμαθητής του ο οποίος του "παρήγγειλε" τις δήθεν γυμνές φωτογραφίες.

«Οι φωτογραφίες και η διαρροή τους έγινε κατά παραγγελία άλλου παιδιού. Για αυτό έψαξα και βρήκα και το άλλο παιδί πέρα από τον 15χρονο. Σίγουρα αυτός είχε και άλλα κορίτσια απλά δεν έχουν βρεθεί οι φωτογραφίες τους. Δυστυχώς, πρόλαβαν και τις διέγραψαν. Πήγα στο σπίτι του και έψαξα και το κινητό του αλλά τις είχε σβήσει τις φωτογραφίες. Πιστεύω είχε πολλές εικόνες και από άλλα κορίτσια απλά έτυχε να βρεθούν μόνο αυτές», λέει η μητέρα της 12χρονης.

Όπως επισημαίνει, ο 15χρονος είχε αγοράσει το πρόγραμμα της Τεχνητής Νοημοσύνης το τελευταίο τρίμηνο και είχε γίνει "ειδικός" στο να κατεβάζει φωτογραφίες κοριτσιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τις παρουσιάζει ως γυμνές. Για αυτό το λόγο αρκετοί από την παρέα του ζητούσαν κατά παραγγελία ποια κορίτσια να διαπομπεύσει.

«Αυτό το παιδί είχε αγοράσει το πρόγραμμα από τον Ιανουάριο αλλά ήταν σαν 'επαγγελματίας'. Οι φωτογραφίες ήταν σαν κανονικές, δεν φαίνονταν πειραγμένες. Πήρε από το Instagram μια φωτογραφία της μικρής και την έφτιαξε γυμνή με αυτό το πρόγραμμα.  Το έκαναν για πλάκα μεταξύ τους, για να γελάνε. Κάποιοι του έλεγαν βάσει παραγγελίας ποιο κορίτσι να φτιάξει».

Παράλληλα, η μητέρα της ανήλικης αποκαλύπτει πως διαπίστωσε ότι η κόρη της έχει πέσει θύμα του 15χρονου ο οποίος διακινούσε τις παραποιημένες φωτογραφίες σε ομαδικές συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο
«Ένα παιδί από την ομαδική συνομιλία τους 'κάρφωσε'. Το είπε στη μεγάλη μου κόρη η οποία είναι στην Γ Γυμνασίου και της έδειξαν τη φωτογραφία. Με το που μου είπε η μεγάλη μου κόρη τι συμβαίνει πήγα και τους βρήκα. Δεν ήταν για να μείνει ατιμώρητο. Ο αδελφός της άλλης κοπέλας τους χτύπησε μόλις το έμαθε και έτσι έγινε γνωστό το περιστατικό», αναφέρει η μητέρα της 12χρονης.

Οι γονείς των δύο μαθητριών προσκόμισαν στην Ασφάλεια Ασπροπύργου τις παραποιημένες φωτογραφίες με τις οποίες ο 15χρονος διέσυρε τα θύματά του με αποτέλεσμα να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης