Αποστολή του ΕΛΙΚΑΡ στο χωριό Γρανίτσα για δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο των κατοίκων

Αποστολή του ΕΛΙΚΑΡ στο χωριό Γρανίτσα για δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο των κατοίκων

 Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε σε πλαίσιο της κοινοφελούς δράσης του Ιδρύματος- Εξετάστηκαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι ηλικίας 23 έως 80 ετών

koinwniki-drasi
Δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο στους κατοίκους του απομακρυσμένου χωριού Γρανίτσα, του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, με τη συνεργασία του Δήμου, πραγματοποίησαν οι καρδιολόγοι του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ).  Εξετάστηκαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι της περιοχής από 23 έως 80 ετών. Οι εξεταζόμενοι «έδωσαν» πλήρες ατομικό αναμνηστικό, καθώς και οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακού κινδύνου και αιφνίδιου θανάτου. Ο καρδιολογικός έλεγχος περιλάμβανε ηλεκτροκαρδιογράφημα 12 απαγωγών, διαθωρακικό υπερηχοκαρδιογράφημα και μέτρηση αρτηριακής πίεσης.

      Κατά τον καρδιολογικό έλεγχο διαπιστώθηκαν νέες διαγνώσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση, σε ποσοστό 19,8%. Οι εξεταζόμενοι ασθενείς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και έχοντας επιστημονική ενημέρωση για την νέα διάγνωση, θα έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν ακόμα περισσότερο την υγεία τους, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη διάγνωσή τους και να συνεχίσουν να ζουν με ασφάλεια και ποιότητα ζωής. Αυτή η παράμετρος, ανάμεσα και στα υπόλοιπα σημαντικά ιατρικά ευρήματα του καρδιολογικού ελέγχου, μέσω των δεδομένων που συνελέγησαν, προσδίδει και τη μεγαλύτερη αξία στην κοινωνική αυτή δράση του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. και αποτελεί και έναν από τους κύριους λόγους διενέργειάς της τα τελευταία δυο χρόνια.

      Με ανακοίνωση του το ΕΛΙΚΑΡ ευχαριστεί την  εταιρεία Αbbott και το τμήμα των δομικών παθήσεων καρδιάς για την ευγενική τους υποστήριξη στη δράσσ. Η ΑΒΒΟΤΤ που λειτουργεί εδώ και 75 χρόνια με επιτυχία στη χώρα μας, έχει στόχο με τα προϊόντα της να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε κάθε ηλικία και στάδιο της ζωής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης