Σουδάν - Μαρτυρία εγκλωβισμένου Έλληνα: Ακούμε περισσότερους βομβαρδισμούς, έχουμε φτιάξει ένα υπόγειο

Σουδάν - Μαρτυρία εγκλωβισμένου Έλληνα: Ακούμε περισσότερους βομβαρδισμούς, έχουμε φτιάξει ένα υπόγειο

Σε σπίτι όπου φαίνονται  οι βολίδες από βαρύ πολυβόλο όπλο βρίσκεται ο Νίκος Λημνιός - Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο Έλληνες τραυματίες

hartum_xr
Οι μάχες συνεχίζονται, οι προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων τελειώνουν και ο κόσμος ζει υπό τον διαρκή εφιάλτη του θανάτου. Οι συμφωνίες εκεχειρίας έπεσαν στο κενό και οι συγκρούσεις δημιουργούν το απόλυτο χάος στο Χαρτούμ, όπου οι κάτοικοι ζουν χωρίς ρεύμα, εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Ανάμεσά τους και δεκάδες Έλληνες που δεν μπορούν να φύγουν από την κόλαση. 

Σε βίντεο του ΣΚΑΪ, φαίνονται οι βολίδες από βαρύ πολυβόλο όπλο που έπεσαν σε αυλή σπιτιού στο Σουδάν. Μέσα σ΄ αυτό εδώ και έξι μέρες είναι εγκλωβισμένος ο Νίκος Λημνιός.
Κλείσιμο

«Είμαστε πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο. Εκεί γίνονται όλα τα συμβάντα. Σήμερα έχουν φύγει από τις μάχες που κάνουν μεταξύ τους κι έχει πάρει τη θέση της η αεροπορία. Οπότε γίνονται περισσότεροι βομβαρδισμοί», αναφέρει ο εγκλωβισμένος Έλληνας.

Οι αεροπορικές επιδρομές στη γειτονιά του δεν σταματούν λεπτό. Εχει βρει καταφύγιο σε αυτή τη σκάλα.

«Όταν γίνεται βομβαρδισμός τρέχουμε έχουμε ένα underground, κάτω από μία σκάλα χτιστή, χτισμένη κι εκεί είναι ένα πιο ασφαλές μέρος στο οποίο μπορούμε να πάμε», λέει ο κ. Λημνιός.

Την ίδια στιγμή, τα χτυπήματα συνεχίζονται και έξω από την ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Χαρτούμ. Εκεί όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 15 Ελληνες.

«Ήταν το κάτι άλλο, δεν περιγράφεται, δεν περιγράφεται. Για δύο ώρες περίπου είχαμε μαζευτεί σε μία γωνία και περιμέναμε το τέλος. Φανταστείτε σεισμούς 8 Ρίχτερ. Ευτυχώς η Μητρόπολη είναι παλιό κτίριο, πέτρινο παλιό κτίριο με χοντρούς τοίχους και άντεξε, αλλά ό,τι γυάλινο υπήρχε έσπασε. Ο πρώτος όροφος που είναι εκτεθειμένος είναι πάνω από τους τοίχους προστασίας δέχτηκε πυρά, τα τζάμια, τα υαλότουβλα έσπασαν. Έχει γεμίσει βλήματα όλος ο τοίχος και θραύσματα», δηλώνει ο Μητροπολίτης Νουβίας και Παντος Σουδάν, Σάββας.

Σήμερα επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Νουβίας και ο πρωθυπουργός.

«Είπε ότι ετοιμάζουν μία αποστολή προς τα εδώ, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται και το αεροδρόμιο. Πως να έρθει και πως να βγούμε όλοι έξω από εδώ και πως να συγκεντρώσεις όλους τους Έλληνες που είναι σε διαφορετικά σημεία και μάλιστα στο Χαρτούμ που είναι εμπόλεμη κατάσταση είναι εκτός ελέγχου η κατάσταση», αναφέρει ο Μητροπολίτης

Η αγωνία κορυφώνεται και για τους δύο Έλληνες τραυματίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Προκαλεί ο Γεωργούλης: Συνδέει την καταγγελία για βιασμό με τις εκλογές

Το πόρισμα για τα Τέμπη: Τι προκάλεσε την τραγωδία λεπτό προς λεπτό

Starship: Αποτυχία ή ιστορικό επίτευγμα η έκρηξη του πυραύλου του Έλον Μασκ;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης