Κακουργηματική δίωξη σε αδέρφια που άρπαξαν μηχάνημα του ΟΣΕ

Κακουργηματική δίωξη σε αδέρφια που άρπαξαν μηχάνημα του ΟΣΕ

Το κλεμμένο μηχάνημα αποδόθηκε σε υπεύθυνο του Οργανισμού

metala
Η τραγωδία των Τεμπών φαίνεται ότι δεν συγκίνησε δύο αδίστακτους "κυνηγούς" μετάλλων, που εξακολουθούσαν να λεηλατούν το σιδηροδρομικό υλικό, αψηφώντας τον κίνδυνο να προκαλέσουν νέα τραγωδία και να χαθούν εξ αιτίας τους και άλλες ανθρώπινες ζωές.

Όμως, μετά το δυστύχημα της 29ης Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πυκνώσει τις περιπολίες και τους στοχευμένους ελέγχους κατά μήκος του δικτύου κι έτσι το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας δεν άργησαν να εντοπίσουν στη Βέροια τους δυο αδελφούς Ρομά ηλικίας 43 και 49 χρόνων, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν κλέψει ένα μηχάνημα του ΟΣΕ από ένα σημείο εναπόθεσης υλικού κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Βέροιας– Έδεσσας και το είχαν κρύψει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους.

Το κλεμμένο μηχάνημα αποδόθηκε σε υπεύθυνο του Οργανισμού, ενώ τα αδέλφια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που τους απήγγειλε κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή, φθορά δημόσιας περιουσίας και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Μάλιστα, μετά τις αλλαγές στη νομοθεσία που ακολούθησαν το δυστύχημα των Τεμπών, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος. .

Ειδήσεις σήμερα:

«Είχα δώσει όρκο να μη μιλήσω»: Συγκλονιστικό γράμμα ανήλικης από την Καλαμάτα που τη βίαζε ο πατέρας της

Ιώβη Φραγκάτου: Η άλλη «μούσα» του Μπισμπίκη

Περιορισμός κατ’ οίκον από σήμερα για την Καϊλή - Πώς «ξεκλείδωσε» η πόρτα της φυλακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης