Έξοδος του Μεσολογγίου: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις

Πλήθος κόσμου μετείχε στην 197η επέτειο της Εξόδου - «Μας δίδαξαν πώς να ζούμε και να πεθαίνουμε ελεύθεροι», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου

Πλήθος κόσμου μετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου από την Έξοδο των Ελευθέρων Πολιορκημένων, στο Μεσολόγγι.

Παρούσα τη σημερινή ημέρα, οπότε και κορυφώθηκαν οι εορτασμοί, ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που παρέστη στη δοξολογία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Επίσης παρακολούθησε την πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων όπου κατέθεσε και στεφάνι. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Στο Μεσολόγγι βρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Τιμάμε σήμερα τους υπερασπιστές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Mε την ηρωική τους έξοδο, και την αυτοθυσία τους εμπρός στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων των oθωμανών πολιορκητών, μας δίδαξαν πώς να ζούμε και να πεθαίνουμε ελεύθεροι.

Το παράδειγμά τους σφράγισε την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, απέσπασε τον θαυμασμό όλου του κόσμου και δυνάμωσε το ρεύμα του φιλελληνισμού. Θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.



Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα έπαθλα στους νικητές του 75ου αγώνα «Δρόμος Θυσίας».




Ειδήσεις σήμερα:

Αστυφύλακας διακινούσε ναρκωτικά με περιπολικό - Ειδικός Φρουρός συνελήφθη για χρήση

Θρήνος στα Τέμπη στο μνημόσυνο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος


Έκπληξη από τον Τσίπρα: Κατεβάζει υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τον Ευάγγελο Αντώναρο, εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr