Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε Αργολίδα, Κορινθία και Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε Αργολίδα, Κορινθία και Αττική

Η λεία των κακοποιών από κλοπές χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ

burglar
Στο πλαίσιο επιχείρησης ευρείας κλίμακας που εκτελέστηκε ταυτόχρονα την Πέμπτη στην Αργολίδα και την Αττική μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε από το Νοέμβριο του 2021 ως και φέτος τον Φεβρουάριο και τα μέλη της είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις σε περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πέρασαν χειροπέδες σε επτά Έλληνες, ενώ ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης. Οι δράστες αρχικά έκλεβαν οχήματα από περιοχές της Δυτικής Αττικής και πήγαιναν με αυτά στους τόπους όπου βρίσκονταν οι επιχειρήσεις που είχαν στοχοποιήσει. Σε κοντινά σημεία παραμόνευαν τα αρχηγικά μέλη με άλλα οχήματα, έτοιμα να επέμβουν σε τυχόν εμπλοκή των συνεργών τους με αστυνομικούς.

Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι η σπείρα είχε διαπράξει συνολικά επτά κλοπές και δυο απόπειρες κλοπής σε επιχειρήσεις και σπίτια και δυο κλοπές οχημάτων το ένα από τα οποία χρησιμοποίησαν στις κλοπές και μετά το πυρπόλησαν. Με τα παράνομα έσοδά τους, τα μέλη της οργάνωσης αγόραζαν αυτοκίνητα στα στοιχεία άλλων ατόμων που στρατολογούσαν ως «money mules» για να κρύβουν τα ίχνη τους, αλλά τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι.

Κατά τη διάρκεια της, επιχείρησης, έγιναν ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια των δραστών όπου κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, 12 φυσίγγια, ένας γεμιστήρας, 15 κινητά τηλέφωνα, τρία οχήματα, μια μοτοσικλέτα και διάφορα χρυσαφικά. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.



Ειδήσεις σήμερα:

«Έδινε αγώνα σαν να ήμουν γιος του» - Επιστολή 13χρονου που έσωσε πριν 8 χρόνια ο Ανδρέας Ηλιάδης

9 χρόνια κάθειρξης για τον Κινέζο που κρατούσε δεμένη με αλυσίδα στο λαιμό τη σύζυγό του - Δείτε βίντεο

Στόρμι Ντάνιελς: Έπαθα σοκ με την εικόνα του Τραμπ στο δικαστήριο - Δεν αξίζει να πάει φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης